Grudzień 10, 2018, 05:41:57 am

Autor Wątek: Problemy z widocznością zdjęć na forum  (Przeczytany 2275 razy)

Offline raptor123

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 125
    • Zobacz profil
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 13, 2017, 10:22:14 am »
Fajnie było by, aby ten tekst "tu był obrazek ale zniknął" się znalazł, bo czasami czy to w tapatalku czy przeglądarkach nie widać obrazków czy nawet filmów, a z kontekstu rozmowy wynika, że coś jednak było w topicu.

Offline Lirorobert

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5392
    • Zobacz profil
    • Lirorobert
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 13, 2017, 10:27:29 am »
Mi się zdarza ze nie widze, a jak wejdę ponownie to widze.
Teraz widzę wszystkie zdjęcia
Na samsungu galaxy s6

Offline Drewniany Cukiernik

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 13, 2017, 10:29:13 am »
Ja nie widzę fotki kolegow Bobbobson i burchov wrzuconej z komputera z przeglądarki Mozilla jako załącznik
 przeglądam i wrzucam z telefonu przez tapatalk w wersji 6. 3.3




Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 10:47:51 am wysłana przez Drewniany Cukiernik »

Offline amigorg

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6723
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
    • Zobacz profil
    • Maszyny i projekty
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 13, 2017, 10:44:39 am »
Nie widzę fotek Kadaf, Rosa1980  -  przeglądarka Google Chrome wersja 49.0.2623.112m

A także fotek SpecPiotr i kilku innych.

bobbobson

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 13, 2017, 10:55:09 am »
Amigorg, a możesz powiedzieć co Ci się wyświetla tu?

<jeżeli nie widzisz zdjęcia, skopiuj link (adres obrazka) z tego tekstu i wklej do nowej karty przeglądarki; opisz co się wyświetla>

Offline amigorg

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6723
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
    • Zobacz profil
    • Maszyny i projekty
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2017, 10:56:40 am »
Widzę to: 
<jeżeli nie widzisz zdjęcia, skopiuj link (adres obrazka) z tego tekstu i wklej do nowej karty przeglądarki; opisz co się wyświetla>

Po skopiowaniu adresu obrazka mam to:
Ta witryna nie umożliwia bezpiecznego połączenia

Serwer uploads.tapatalk-cdn.com używa nieobsługiwanego protokołu.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 10:59:48 am wysłana przez amigorg »

bobbobson

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2017, 10:58:58 am »
Amigorg, wygląda na problem z certyfikatem, chociaż w mojej przeglądarce rozpoznaje jako prawidłowy (zweryfikowany przez Comodo). Problem być może leży po stronie samej przeglądarki lub połączenia z centrum certyfikacji. Dlatego zrywa połączenie i nie wyświetla obrazka.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 11:13:19 am wysłana przez bobbobson »

Offline Drewniany Cukiernik

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2017, 11:08:16 am »
Bobbobson wcześniejszego twojego obrazka mi nie wyswietla ale ten drugi juz tak

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka


bobbobson

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2017, 11:13:50 am »
Drewniany Cukiernik, tego wcześniejszego nie wyświetli, ponieważ jest tam adres do profilu administratora (.html). To tylko przykład kiedy tag img z parametrem alt pokaże tekst ;)

Amigorg, możesz spróbować tego i powiedzieć, czy działa: https://www.digicert.com/ssl-support/disabling-browser-support-ssl-v3.htm#google_chrome
Najlepiej stworzyć sobie skrót do odpalenia instancji przeglądarki z tym parametrem. Zaktualizuj też w razie czego czas na komputerze, z jakiegoś serwera ntp.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 11:23:35 am wysłana przez bobbobson »

Offline Lirorobert

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5392
    • Zobacz profil
    • Lirorobert
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2017, 11:20:06 am »
Teraz wszedłem przez komputer
Moilla FireFox i nie widze zdjec kolegi fyme i kolegi bobbobson
oba zdjecia jesli to ma znaczenie
Hosting: imgur.com

bobbobson

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 13, 2017, 11:28:18 am »
Lirorobert, a co widzisz po wejściu bezpośrednio w zdjęcie linkowane przeze mnie wcześniej: https://i.imgur.com/NKswmj2.jpg ? Imgur także używa połączenia https.

Offline Grzegorz58

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 239
    • Zobacz profil
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 13, 2017, 11:33:59 am »
google chrome, zdjęcie z komputera jpeg a poprzednie zdjęcia widzę wszystkie

Offline Lirorobert

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5392
    • Zobacz profil
    • Lirorobert
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 13, 2017, 11:39:53 am »
Odp. Bobbobson
Na komputerze nie mam nawet linka (w pierwszym wpisie) a w ostatnim twoim wpisie jest link, ale nie łączy.. Mam białą stronę.
Na telefonie działa bez kłopotu zarówno prze wiifii jak i poprzez operatora komórkowego.

bobbobson

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 13, 2017, 11:59:42 am »
Lirorobert, czyli amigorg i Ty prawdopodobnie macie problem z połączeniami szyfrowanymi. Tu jest ten sam link bez protokołu https, działa? http://i.imgur.com/NKswmj2.jpg

Jeżeli bezpośrednie połączenie z zewnętrznym hostingiem zdjęć nie działa na Waszych przeglądarkach (imgur, taptalk, itd), to nie jest to wina forum. Administrator jedynie co może dodać alternatywny tekst informacyjny dla obrazków, żeby w razie czego był jakiś ślad.

m_kola

  • Gość
Odp: Problemy z widocznością zdjęć na forum
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 13, 2017, 12:05:56 pm »
A jako ciekawostkę dodam screena z telefonu

Dodam, że na komputerze oczywiście czegoś takiego nie widzę bo i zdjęcia tam nie ma.
Może coś fixuje przy znacznikach?