11 Grudzień 2024, 19:57:14 czas Polski

Autor Wątek: Kupno osełek diamentowych  (Przeczytany 15099 razy)

Offline swfr

Odp: Kupno osełek diamentowych
« Odpowiedź #60 dnia: 14 Wrzesień 2017, 13:51:07 czas Polski »
unikałbym złodziejstwa na dluta.pl.

Okradli cię czy tylko tak rzucasz epitetami?

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 14 Wrzesień 2017, 14:56:20 czas Polski »
czokalapik
Kupiłeś gdzieś taniej bądź tak miły i podziel się gdzie .
Ale nazywanie kogoś złodziejem bo ma inny towar w innej cenie ( tak to zrozumiałem ) to już nawet nie przesada to ku&^*o chamstwo.

Lepiej podzielić się informacją z innymi niż marudzić na sklep że ma takie a nie inne ceny.

Offline sajo

« Odpowiedź #62 dnia: 14 Wrzesień 2017, 15:15:25 czas Polski »
Sklep pewnie wiekszosc zna, ale prosze bardzo: fine-tools.com

fine-tools.com

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 14 Wrzesień 2017, 15:17:52 czas Polski »
Nie pasuje to nie kupuj u nich, nikt Cie nie zmusza..
Ale pomyj nie wylewaj jak Cie prosze bo nazywanie kogos zlodziejem za to, ze prowadzi biznes (i to z powodzeniem jak sadze) to juz jest bezczelnosc i chamstwo.

Jako jedni z nielicznych faktycznie maja na skladzie sporo ciekawego towaru. Ceny maja wysokie ale cos za cos...

Offline Henry

« Odpowiedź #64 dnia: 14 Wrzesień 2017, 17:27:43 czas Polski »
Ja ich lubię - bo co chcę coś kupić to "czas oczekiwania 2-3 tygodnie" albo i dłużej - i od razu mi przechodzi... Ile ja kasy dzięki temu zaoszczędziłem... ;)

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Wrzesień 2017, 19:51:39 czas Polski »
@czokalapik pewnie "palą" Cię uszy , ale trudno puściłeś bąka i sam musisz to wywąchać.
Raczej nie rzucałbym takiej opinii ,że EZE-LAP to ta sama jakość co DMT. To jest raczej niemożliwe przy takich różnicach cen.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #66 dnia: 14 Wrzesień 2017, 19:56:06 czas Polski »
Znam załogę dluta.pl osobiście. Ani Magda ani Roma ani tym bardziej Agnieszka nie wyglądają na złodziejki. Dziękuję za uwagę. Kolego czokapik - ogarnij się bo jedna strugnica (nawet ładna) wiosny nie czyni...

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Wrzesień 2017, 20:05:35 czas Polski »
A jeszcze jedno pytanie do autora kontrowersyjnego postu. Jak załatwiają reklamacje w Finetools ?
Z Dictum i Dluta.pl nigdy nie był z tym problemów.

Offline ŁukaszZR

« Odpowiedź #68 dnia: 20 Listopad 2017, 08:29:50 czas Polski »
Cześć, mam pytanie do posiadaczy osełek diamentowych. Czy korzystanie z prowadnika do ostrzenia (typu Veritas II czy innych - z takim mosiężnym walcem) skraca żywotność takich osełek? Mam osełkę DMT 1000 i mam wrażenie, że tam, gdzie "jeździ" ten walec to diamenty są bardzo zdarte. Odwracam osełkę po paru ruchach ale mam wrażenie że szybciej się zużywa od jeżdżenia prowadnikiem. Czy też tak macie, czy może po prostu nie wolno po tym jeździć jak po kamieniu wodnym?

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 20 Listopad 2017, 12:19:35 czas Polski »
Również zadawałem sobie podobne pytanie. Moim zdaniem ,mosiężnym lub ogólnie metalowym walcem raczej nie powinno się jeździć po diamentach.
Zrobiłem sobie sam prowadnik ,który ma rolki z boramidu modyfikowanego (dodatek oleju) i używam go bez problemu.
« Ostatnia zmiana: 20 Listopad 2017, 12:32:10 czas Polski wysłana przez krzysiek »