Okucia > Uchwyty

Potrzebny pomysł na montaż takiej półki

(1/3) > >>

piotraspl:
Hej,

Jak w temacie, chcę zrobić półkę narożną - wypatrzona na pinterest'cie: https://pl.pinterest.com/pin/733875701748944306/ ale nie jestem pewien jak to najlepiej zamontować aby nie było widać uchwytów itp. Myślałem o użyciu kołków z wystającym trzpieniem (na 10cm) ale albo musiałbym zrobić idealnie pod kątem 45st (jak na rysunku) albo na jednej ścianie dać prostopadle i kombinowac na drugiej bo bez frezowania dużych "szpar" nie uda się tego założyć.

A może jest inny /prostszy pomysł?

tomekz:

--- Cytat: piotraspl w 06 Styczeń 2018, 22:33:06 czas Polski ---Jak w temacie, chcę zrobić półkę narożną
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem jaką dużą i jak będzie obciążona
ale
najprościej to zrobić dwie i montować po kolei na trzpieniowych uchwytach ,a następnie je złączyć (bokami)

cumbajszpil:
Kozio cos takiego robił...
Może przypomni jak.

Kamel:
A to nie jest przypadkiem zamocowane na tego typu zawieszkach?
Pytanie - czy w rogach się nie łamie pod większym ciężarem..

piotraspl:
@tomekz, górna i dolna "L-ka" ok 90cm + 50cm, na środku 90cm+90cm - myślałem o litym dębie (gr. 25mm, szer. 20cm). Sama półka pewnie ok 30kg będzie warzyć do tego max drugie tyle obciążenia w postaci kilku książek, jakieś świeczki i wazon.

@Kamel, w sumie jakby dać odpowiednią ilość takich zawieszek to może wytrzymać.... co masz na myśli o łamaniu na rogach?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej