Wyposażenie warsztatu > Warsztaty użutkowników forum.
Warsztat
mario78:
Witam
Jeszcze dużo wody upłynie ale początki juz są, plan warsztat. Plan budynku mam,13.30 na 9 metrów, wszystkie pozwolenia,prąd pod działkę jest juź podciągnięty,w przyszlym tygodniu mają robić przyłącze wody. W budynku na dole będą filary zeby otwartej przestrzeni było jak najwiecej,oddzielona klatka schodowa i mała łazienka. Materiał juź mam na stan surowy z dachem. I dużo dużo pracy mnie czeka.
mario78:
Czytam inne wątki o budowie warsztatu. Zalecacie duzo okien,ja niestety patrzac na fundament po lewej stronie nie mogę mieć okien bo przesunąłem sie najblizej granicy działki jak się dało zeby budynek był jak najwiekszy. Działka to tylko 531 m2. Po bokach będą duże okna a z przodu budynku duże przeszklone drzwi po jego prawej stronie,zamiast bramy garażowej. Na środku drzwi wejsciowe,tez duże dwu skrzydlowe albo pojedyńcze i po bokach dwa przeszklone swietliki,po lewej spore okno. Na górze budynku cześć normalna,mieszkalna. Co tam kiedyś bedzie,nie wiem. To spora inwestycja i nie chcę budować tylko budynku gospodarczego a z możliwością ze moze to kiedyś być budynek mieszkalny. Dół zawsze bedzie mozna dowolnie zagospodarować.Nie planuję rozmieszczenia maszyn,zrobię to jak budynek będzie juz stał. Wiadomo ze każdą przestrzeń mozna zagracić ;) . Wydzielę miejsce na montaż gdzieś z boku.Stanowisko na robienie klejonek będzie demontowane no i maszyny. Co do składowania materiału myślę ze zrobię coś z drewna,estetycznego zeby dobrze wyglądało z budynkiem. Dachówka mam koloru grafitowego,elewacja mysle ze bedzie jasna a co bym bardzo chciał to jasne okna i drzwi,lakierowane jesionowe. Czy podołam,nie wiem ale sprobuję zrobić je sam.
Lirorobert:
Pomyśl o izolacji akustycznej. Po co ci problemy z sąsiadami, a głośno czasami będzie.
mario78:
Pomyślę nad izolacją akustyczną bo z głośną pracą maszyn masz rację.Dziś musiałem zająć się pracą na budowie bo koparka nie wszedzie miała możliwość podjechać
mario78:
Dzis ruszyły prace nad warsztatem,nie mam czasu sprawdzic włosówki a taki ciekawy jestem ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej