Elektronarzędzia > Odkurzacze

Odkurzacz Festool CTL 26 E

(1/4) > >>

mariusz_m1:
Witam wszystkich serdecznie!
Kończę wyposażać swój warsztat i ostatnimi moimi zakupami są Domino 500, szlifierka mimośrodowa, frezarka i odkurzacz do tych narzędzi. Jestem prawie zdecydowany na szlifierkę Rotex RO 150 FEQ Plus a skoro chce kupić i Domino więc myśle o odkurzaczu Festool. Patrzyłem na CTL 26 E i chciałbym usłyszeć co o nim sądzicie, czy jest odpowiedni do tych narzędzi i czy ewentualnie nie powinienem kupić jakiś inny model. Mam odciąg do maszyn więc odkurzacz będzie tylko do elektronarzędzi.
Przy okazji jaką frezarkę byście polecali, czy tez Festool i jeśli tak to jaki model a może coś innego.
Dziękuje serdecznie!
Mariusz

Lirorobert:
To bardzo dobry odkurzacz. Mam.
Ale.
Zależy co robisz. Jeśli planujesz jakiekolwiek kiedykolwiek  prace remontowe zrobić samamu do dopłać do opcji z otrząszaczem. Wersja  AC.
Mnie to niedopatrzenie kosztowało kwotę zakupu nowego odkurzacza.
A odnośnie frezarki to festool jest świetny. Mam dwie i pewnie kupię najmocniejszą też z racji tego że czasem jednak trzeba tej mocy. Wszystko zależy od tego co będziesz robił i jakimi frezami (średnica i waga).

mariusz_m1:
Dziękuje bardzo za odpowiedź i wskazówki!
Kupiłem ten odkurzacz, zmieniłem jedynie zdanie co do Domino - kupiłem 700 - zamówiłem adapter ze stopką z Seneca żeby używać frezy z 500. 700 jest większa i cięższa ale z adapterem da mi pełny zakres kołków.
Jeszcze raz dziękuje, pozdrawiam i życzę zdrowia i samych sukcesów w Nowym Roku!

Lirorobert:
Fajny prezent noworoczny.
Kupiłeś AC?

mariusz_m1:
Nie, kupiłem bez automatycznego czyszczenia, mam nadzieje, że nie będę później żałował ale wydałem kupę kasy, bo kupiłem jeszcze Rotexa 150 i frezarkę OF 1400 - więc nie ma co wybrzydzać. :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej