Forum Domidrewno > Hyde Park Domidrewno
Joystick arcade
mario78:
Witam
Projekty pracy w drewnie są i pewnie jeszcze długo będą. Muszę się rozejrzeć i kupić materiał jak zrobi się trochę cieplej. Aby nudno nie było w między czasie zrobię joystick arcade do Amigi CD32. Elementy już mam z Anglii,Japonii,Chin i Polski 😀 Obudowę chce zrobic z przezroczystej plexi 10mm.
Lirorobert:
Ciekawy jestem coś wymyślił.
mario78:
Obudowę chce zrobić sam z plexi,ze względu na sporą ilość otworów na przyciski wybrałem 10mm grubości, na koniec jeśli wszystko się uda po sklejeniu,zrobię fazę frezem i wszystko wypoleruję. Dziś wyginałem plexi na boki joysticka,muszę dokładnie wyrównaćpłaszczyznę do przyklejenia wierzchu obudowy,dół bedzue dokręcany. Na płytkę wlutowałem wszystkie podzespoły elektroniczne. Muszę kupić wiertło 30mm i tulejki,śrubki i inne do skręcenia i sklejenia obudowy. Mój joystick arcade robię podobny do joysticka TopStar I MegaStar z epoki 😉
mario78:
Joystick zrobiłem od nowa,całkiem inna obudowę.Piereszą źle zaplanowałem i nie pasowała mi wizualnie.
Plexi sklejałem klejem epoksydowym. Frezowanie,faza,polerowanie,osadzenie muf i montaż elementów.
Lirorobert:
Wygląda super.
Gratulacje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej