Maszyny stolarskie > Odciąg

PROMA Pochłaniacz zanieczyszczeń OPM-150 czy to działa?

(1/2) > >>

luksyn:
Witam ostatnio nabyłem w juli strugarko grubościówke 1500 mimo kilku nieprzemyślanych rozwiązan działa ale nie to mnie gnebi podczas pracy szybko sie zapycha smieszny krociec do podlaczenia odciagu(fi 100mm) z uwagi ze garaz mam malutki i wiekszosc maszyn jezdzi sobie na kolach przed garaz szukam jak najmniejszego mega mobilnego odciagu do grubosciowki i do makity mlt100 i w przyszlosci kilku innych zabawek

Czy ta proma cos zdziala ?
czy jest sens szukac czegos podobnego?

Pragmatyczny Przemek:
Ciekawe urządzenie. Ale jak to działa do tego wora lecą wióry czy gdzies pod spod? Jakos nie moge tego ogarnąć,

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

amigorg:
Do tego pochłaniacza rurę fi 100 ssącą podłącza się do tego króćca , który jest widoczny na zdjęciu, wióry i pył są przetłaczane do worka.
Przy pilarce MTL100, to jeszcze ujdzie, natomiast przy grubościówce, wyrówniarce w zależności od grubości wióra, szerokości deski i ilości tych desek worek może bardzo szybko się zapełnić. Można pracować, ale przy dłuższym struganiu, trzeba bardzo często opróżniać worek no i przy braku cierpliwości.....Podłączenie masz na ostatnim zdjęciu.
Dmuchawę możesz wykorzystać do zrobienia np separatora z przegrodą Thiena z takiego pojemnika, beczki jaka Ci się zmieści  w warsztacie.
(drugie zdjęcie)

woodek:
Ja kilka dni temu kupiłem w leroyu odciąg scheppacha taki:
http://www.leroymerlin.pl/warsztat/urzadzenia-warsztatowe/pochlaniacze-i-odciagi-wiorow/odciag-wiorow-hd12-scheppach,p113671,l882.html
Chłopaki na forum go chwalili. W juli jest identyczny, ale worek filtracyjny ma troszkę cieńszy.
Trzeba wyciąg kratkę i podobno działa nawet ze strugarką.
Ja na razie nie wycinałem i zbiera fajnie. Ale czekam aż przyjdzie strugarka i wtedy dan znać co i jak.

Waldi:
Woodek, przed struganiem radzę Ci wyciąć kratkę, u mnie zatkała się po kilku sekundach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej