Maszyny stolarskie > Prasy
High Frequency Press firmy L&L Machinery
SpecPiotr:
Witam. Ja znowu z nietypowym pytaniem. W spadku "dostalem" tez maszynke oznaczona w tytule. Na co mozna ukierunkowac sie by moc w pelni wykorzystac mozliwosci maszyny ? Predzej czy pozniej w koncu znajde dla niej miejsce w biznesie ale wstepne pytanie do Was koledzy i kolezanki. Wiem, ze glupio to wyglada pytajac co mozna robic z posiadanymi maszynami ale spadlo to wszystko na mnie jak grom z nieba i szybko musze przygotowac nazwimy to "biznes plan". Jeszcze 2 miesiace temu takie urzadzenia byly poza moim zasiegiem nawet w myslach a tu czary mary i sa :)
Ps Model DU-ALL 100
SpecPiotr:
Ps. Sytuacja jest o tyle nietypowa, ze zazwyczaj kupowalem narzedzia kiedy juz jakies nowe bylo mi niezbedne do pracy. Wiedzial czlowiek po co i na co. A tu z odwrotnej manki i bajabongo w glowie sie robi ;)
Lirorobert:
Do klejonek
SpecPiotr:
Tak wlasnie juz wyczytalem ale dzieki. Nie rozumiem tylko w jaki sposob przyspiesza az tak bardzo proces schniecia kleju. Jakis inny klej ? Szukam po necie informacji stricte technicznych ale za wiele ich nie ma.
Henry:
Z opisu to wynika że działa jak mikrofalówka - rozgrzewa drewno i klej do wysokiej temperatury i wtedy klej wiąże.
Czytałeś patent do tego?
https://www.google.com/patents/US2649877
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej