Projektowanie i oprogramowanie > Wszystkie pozostałe

Aplikacja do projketowaia altan

(1/1)

aresik:
Siemano.

A więc tak robię altankę 8-boczną, chciałbym jednak zrobić sobie też jakiś projekt komputerowy, jak się ma to i owo to potem leci z górki, patrzy się na wymiar i wie co i ile ma być aby pasowało.
Tutaj chyba na forum, któś podawał stronkę, która pomaga w projektach (jak ktoś pamięta to proszę o podanie linka).

Ale generalnie szukam aplikacji, która pozwalałaby zaprojektować taką altankę, która może ba bazę odpowiednich rzeczy i z jej użyciem szybciej to leci.

Jest taka aplikacja do dachów i konstrukcji drewnianych Dietrichs, ale nie ma wersji testowej ani czegoś co pozwalałoby amatorom pobawić się takim programem. Ta aplikacja wydaje się ciekawa bo w zasadzie wybieramy co ma być i potem tylko zmieniamy np. kąt dachu, rodzaj balustrad itd.

Producent jednak nie myśli dając amatorom możliwość nauki, wielu kiedyś którzy pójdą w komercyjne projekty wybrałoby już to co zna, także trochę strzelają sobie w stopę nie dając do darmowego użytku jakiejś wersji testowej jak to jest z innymi programami. Sam tak zaczynałem nauczyłem się Photoshopa, teraz nie chce mi się już uczyć innej, więc przy zakupie wybrałbym to narzędzie. To tak nawiasem.

Jest też Sketchup, ale tam należy robić wszystko od 0, także to torchę komplikuje sprawę.

Jest też aplikacja firmy Weto, Viskon oraz darmowe veto liberta jednak jeden chyba nie jest w wersji demo, drugi wersja darmowa, ale nie testowałem więc nie wiem na ile to dobre rozwiązania.

Są aplikacje, którym podaje się tylko co i ile ma być w projekcie, potem też taki program w zasadzie wyszczególnia co ile i czego potrzeba, aby złożyć elementy w gotowy budynek.

Ktoś coś mi poleci?

Lirorobert:
Lepeij późno niż wcale
 Z tej strony

https://www.blocklayer.com/

otwierasz

https://www.blocklayer.com/gazebos/gazeboeng#google_vignette

i masz.
Niestety po angielsku, ale program genialny.
Na górze strony jest przełącznik na <METRIC VERSION>
Przełączy na wymiary w milimetrach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej