17 Czerwiec 2025, 13:32:35 czas Polski

Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 4 ... 10
1
Krok po kroku (realizacje własne) / Odp: Jaskinia Roba
« Ostatnia wiadomość wysłana przez RobRob dnia 16 Czerwiec 2025, 10:19:26 czas Polski »
wiem ze niektórzy oglądali już ten film
ogromna prośba: o obejrzenie filmu w całośći i zostawienie  komentarza i łapkę w górę 🙏 To bardzo pomaga zasięgom i pozwala dotrzeć do nowych osób. Dzięki za wsparcie!
3 część będzie w środę sorki za zamieszanie
2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez RobRob dnia 16 Czerwiec 2025, 10:18:35 czas Polski »
Sorki za zamieszanie jednak wracam na stare smieći ,mój błędem było wystawianie zwierzaków i majsterkowania na jednym kanale
teraz będzie tylko majsterkowanie
na razie 1 część szafki nocne którą oglądaliście
 ogromna prośba: o obejrzenie filmu w całośći i zostawienie  komentarza i łapkę w górę 🙏 To bardzo pomaga zasięgom i pozwala dotrzeć do nowych osób. Dzięki za wsparcie!
3 część szafki nocne będzie po niedzieli
Dziękuje za wyrozumiałość
3
Krok po kroku (realizacje własne) / Odp: Zabudowa u Mariana i Grety
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario78 dnia 14 Czerwiec 2025, 21:19:47 czas Polski »
Też akryle,tym razem kolor biały i kolejna sobota 😉
4
Krok po kroku (realizacje własne) / Zabudowa u Mariana i Grety
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario78 dnia 09 Czerwiec 2025, 21:15:24 czas Polski »
Witam
W sobotę w bloku obok udało mi sie złożyć zabudowę u znajomych. Wysoka na 2600 a długa 3636mm. Materiał zamowiony oklejony,składany na miejscu. Nuty robiłem zagłębiarką,puszki od szablonu. Prosty bez uchwytów, tip on. Materiał płyta akrylowa fronty,widoczne boki,blendy. Korpusy płyta laminowana szara.
5
Jak to zrobić / Odp: Wymiary frontów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 08 Czerwiec 2025, 22:26:40 czas Polski »

Fronty górny i ten poniżej powinny być równej szerokości.
To będzie łednie i profesjonalnie wyglądać.
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez RobRob dnia 08 Czerwiec 2025, 21:11:34 czas Polski »

Zapraszam do filmu o szafkach nocnych cz 2
dostępny na nowym kanale
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez stell dnia 08 Czerwiec 2025, 19:45:26 czas Polski »
A przy takiej sytuacji gdzie będzie jeszcze jeden dolny front?
Od szerokości odjąłem połowę grubości poprzeczki /18 mm/ i jeszcze po 2 mm z każdej strony, dobrze?
Bo w takiej sytuacji część poprzeczki /żółtej/, u góry będzie widoczna
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 08 Czerwiec 2025, 17:44:11 czas Polski »
To już wedłóg uznania.
Ja stosuję zasadę:
Szerokość szafki dzielę na dwa i odejmuję 3mm.
Przy dwóch frontach daje mi to 2mm przerwy między frontami i po 1mm od brzegu szafki. Jak dodasz szafkę obok to będziesz miał od razu 2 mm przerwy między frontami. Raczej unikaj robienia drontów na 0. Mogą być kłopoty przy otwieraniu. To już zależy od zawias i ich geometrii. Od góry i dołu sugeruje dać po 2mm. Szczególnie jeśli planujesz dać listwy wykańczające - ozdobne.
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez stell dnia 08 Czerwiec 2025, 15:51:17 czas Polski »
szafka wisząca, bez blatu
10
Jak to zrobić / Wymiary frontów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez stell dnia 08 Czerwiec 2025, 15:19:33 czas Polski »
szafka 1000 x 800 ,dwa fronty/ - jakie wymiary  frontów? między frontami 3 mm różnicy a resztę na 0?
Strony: [1] 2 3 4 ... 10