17 Czerwiec 2025, 13:02:41 czas Polski

Autor Wątek: zipper hb 305 wyrówniarko grubościówka (video)  (Przeczytany 21675 razy)

Offline darkk

Odp: zipper hb 305 wyrówniarko grubościówka (video)
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Maj 2014, 16:52:26 czas Polski »
Przed chwilą dzwoniłem do tego sprzedawcy, twierdzi, ze gwarancja jest i jest to 12 miesięcy mimo, że nie ma takiej informacji na stronie z aukcją.  Obecnie sprzedawca nie ma tych strugarek na stanie i dopiero bedzie je miał za jakieś dwa tygodnie ale jeśli chodzi o mnie to nie jest problem gdyż mi sie jakoś specjalnie nie śpieszy. Jeśli ktoś by był zainteresowany tą oferta to proszę o kontakt to podam link ;-)

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 13 Maj 2014, 16:55:04 czas Polski wysłana przez darkk »

Offline cichy

« Odpowiedź #31 dnia: 13 Maj 2014, 21:57:55 czas Polski »
prześlij go jak możesz, chętnie sie przyrzę tej ofercie

Offline krzyś48

« Odpowiedź #32 dnia: 13 Maj 2014, 22:12:30 czas Polski »
Witam  :)  prośba do kolegi Cichy, żeby odwiedził dział
http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/
i skrobnął małe co nie co o sobie, z góry dziękuję ;)

Offline darkk

« Odpowiedź #33 dnia: 14 Maj 2014, 15:59:27 czas Polski »
Nie wiem czy mogę podać link do aukcji tak na forum, czy jedynie mogę go komuś na priv wysłać?

Offline cichy

« Odpowiedź #34 dnia: 17 Maj 2014, 20:04:33 czas Polski »
Mr Bass, gdzieś w sieci znalazłem opis dotyczący bardzo dużych luzów na grubościówce tzn. jeśli dobrze zrozumiałem nie utrzymuje ustawienia grubosci. Czy Ty również coś takiego zauważyłeś? Jestem ciekaw jak wygląda praca na tym sprzęcie, fajnie by było jakbyś wrzucił krótki filmik maszyny podczas pracy.

Offline MrBass

« Odpowiedź #35 dnia: 20 Maj 2014, 09:05:36 czas Polski »
Żadnych luzów nie zauważyłem jedyne co musiałem wyregulować to osłone separatorów na wejściu.Cierpliwości myśle ,że w tym tygodniu nagram już film z pracy na niej mam mało czasu niestety.

Offline cichy

« Odpowiedź #36 dnia: 21 Czerwiec 2014, 09:54:54 czas Polski »
mrbass czy masz DTR do tej maszynki? tak się składa że ją zamówiłem ale nie było w zestawie instrukcji. Mam też kłopot z ustawieniem prowadnicy tak żeby nie stykała się z nożem :D. u Ciebie było podobnie, czy tylko ja mam taki model ???

Offline MrBass

« Odpowiedź #37 dnia: 23 Czerwiec 2014, 16:48:21 czas Polski »
Ja też nie miałem nic z papierów oprócz wydania z magazynu itp.Znalazłem po czesku manuala podaj maila to ci podeślę .W sumie to najważniejsze w nim są stronice ze wszystkimi częściami budową maszyny.Co do przydkładnicy to brał mi ją nóż zrobiłem lekki łuczek na jej środku najlepiej zrobić to szlifierką stołową ale pilnikami też dasz radę wkońcu to tylko amelinium ;)
Odkręć też 4 nakrętki z przodu i sprawdź czy masz wszystko podokręcane.Mi np. wałek trzymał się na jednej śrubie na szczęscie nic złego się nie stało. Paski psikałem dodatkowo preparatem do pasków klinowych cx 80 ,żeby poprawić tarcie.
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwiec 2014, 16:51:16 czas Polski wysłana przez MrBass »

Offline cichy

« Odpowiedź #38 dnia: 24 Czerwiec 2014, 06:40:09 czas Polski »
dzięki za wyczerpujące info. wysłałem do Ciebie maila, więc jak będziesz miał chwilę to podeślij mi tę instrukcję. Dobry pomysł z tym cx80, a czy stosujesz jakiś środek do zwiększenia poślizgu na stole?

Offline MrBass

« Odpowiedź #39 dnia: 24 Czerwiec 2014, 08:32:40 czas Polski »
Ja stosuję oliwę techniczną Mail juz do ciebie poleciał

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Styczeń 2015, 13:33:36 czas Polski »
Hej

Nie doczekaliśmy się obiecanego filmu z pracy maszynki ;)

W ostatnich dniach oglądałem 'Zipper ZI-HB305' i 'HOLZSTAR ADH 305'. Są to te sam maszyny, różnią się tylko kolorami. Obie wyglądają na dość solidne.
Może jest na forum ktoś kto posiada, którąś z tych maszyn i mógłby nagrać film jak one pracują, pokazując jak wygląda materiał po obróbce, szczególnie początek i koniec deski wyjętej z grubościówki.

Offline wiewiór

« Odpowiedź #41 dnia: 23 Styczeń 2015, 14:45:20 czas Polski »
Hej MRBRASS!
Obiecałeś nam jakiś krótki a dobrze naświetlony(pije do pierwszego) film z pracy Zipp-a i co?
Nie uwierzę , że od czerwca nie znalazłeś 5min , by coś skręcić. Albo dajesz albo nie obiecuj na drugi raz.

Offline molu

« Odpowiedź #42 dnia: 23 Styczeń 2015, 15:01:28 czas Polski »
woodek - jeżeli oglądałeś osobiście to jesteś szczęściarzem, że miałeś okazje przyjrzeć się z bliska. W Krk nie mam takiej możliwości, a kupowanie w ciemno bywa kosztowne. Przekonałem się o tym niedawno. Musiałem odesłać maszynę bo przyszła z nierównym blatem. Co prawda nie 305tke tylko model niżej - ADH200.
Film też bym chętnie oglądnął.

T.

Offline darkk

« Odpowiedź #43 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:30:09 czas Polski »
Z tego co kojarze to Mrbass juz sprzedał tą strugarkę. A jeśli ktoś chce zobaczyć ją z bliska to w castoramie powinna być, przynajmniej kiedyś była ;-)

Offline andrzejgggg

« Odpowiedź #44 dnia: 31 Styczeń 2015, 20:59:14 czas Polski »
Witam jak długo masz tą maszynę zipper hb 305 i co możesz o niej powiedzieć miałeś jakieś problemy czy przy  desce o szerokości 27 cm  niema problem na grubościówce nie dławi się, te koła od napędu to metal czy aluminium. W dymie te zębatki to chyba jakieś tworzywo. Zamierzam kupić grubościówkę i chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej w tym temacie  i jak możesz coś napisać to będę wdzięczny  Pozdrawiam