Witam
www.eformatka.plNo dobra,
Co chciałem to zrobiłem, chociaż nie do końca.
Aktualizacja:
- Po wyborze płyty i odświeżeniu strony nie trzeba od nowa wybierać płyty. poprzednia wybrana zostaje zapamiętana. Bardzo usprawnia to dodawanie formatek po wykonaniu np. Rozkroju.
- dodano opcję dodawania formatek z uwzględnieniem oklejania (jego grubości), oraz z frezowaniem wstępnym (jeśli takie ustawimy).
Można dodawać formatki z włączoną opcją <
podaję wymiar z obrzeżem> wtedy wymiar automatycznie korygowany jest o grubość obrzeża oraz, jeżeli ustawimy grubość frezowania wstępnego - wymiar również jest korygowany.
Nie musimy ustawiać frezowania. Możemy również odznaczyć opcję <podaje wymiar z obrzeżem>, wówczas podajemy wymiar gołej formatki.
Informacja o grubości frezowania wyświetlana jest nad listą formatek w celu lepszej orientacji podawania wymiarów formatek.
W pola wpisujemy wymiary, poniżej podawane są wymiary skorygowane o grubości oklejania oraz o grubość frezowania wstępnego, oczywiście jeżeli te opcje są włączone.
Na liście formatek obok nazwy formatki podawany jest wymiar który wpisaliśmy w pola. Natomiast kolumny długość i szerokość pokazują wymiar skorygowany.
Na końcu nazwy formatki, jeżeli włączono opcję <podaje wymiar z obrzeżem> widnieje gwiazdka, oraz gwiazdki tej nie ma, gdy opcja ta jest wyłączona.
Ustawienia wartości frezowania wstępnego dostępne jest w ustawieniach.
Czego nie zrobiłem:
- import formatek z pliku excela nie jest jeszcze dostosowany do nowych opcji
- brak pamiętania wyboru opcji <podaje wymiar z obrzeżem>
- brak uporządkowania wszystkich opcji tak, aby były bardziej przejrzyste.
ale to niebawem.
Pozdrawiam
Bogdan