18 Marzec 2025, 17:15:22 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 696225 razy)

Offline Pragmatyczny Przemek

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2175 dnia: 09 Luty 2017, 21:42:34 czas Polski »
&t

Adrian mój serdeczny kolega z warsztatu i YouTuba popełnił recenzję szlifierki z Lidla.
Obejrzyjcie dajcie suba i wspomóżcie radą :)

Dziękuję

Offline Xeo

« Odpowiedź #2176 dnia: 09 Luty 2017, 23:40:36 czas Polski »
Mam ją z poprzedniego rzutu.
Trochę mała moc ale poza tym do majsterkowania spełnia swoją rolę.

Offline zygmunt78

« Odpowiedź #2177 dnia: 12 Luty 2017, 20:14:20 czas Polski »
A ja mam być może coś co jest dla was oczywiste, jak zdjąć uchwyt wiertarski?, przedtem nie czytając instrukcji się pośpieszyłem i założyłem go przed zamontowaniem osłony zabezpieczającej, gdzieś widziałem na filmie że można to zrobić za pomocą klinów (wbicie ich między uchwyt a trzpień na jaki jest nasadzony)
Ponieważ swoją wierkarkę odsyłam na gwarancję też stanąłem przed problemem zdjęcia uchwytu - wykorzystałem do tego ściągacz do łożysk - poszło szybko i sprawnie. Tutaj zdjęcie tego narzędzia - kupione kiedyś za jakieś 20 zł...

Offline Robi

« Odpowiedź #2178 dnia: 12 Luty 2017, 20:28:52 czas Polski »
W związku z problemami ze stolikiem, poszedłem sprawdzić moją DEDRA DED7710 kupioną 7 dni wcześniej. Na szczęście tutaj mam stolik odlewany.

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #2179 dnia: 12 Luty 2017, 20:58:43 czas Polski »
Do zbijania uchwytu ze stożka są specjalne widelcowe kliny

Offline Andriu

« Odpowiedź #2180 dnia: 13 Luty 2017, 08:45:32 czas Polski »
potrzebuje  namiary na  sprzedawcę  worków do  odkurzacza  parkside 1500 30l.  to co proponują  na allegro to jakaś  porażka,  kiedyś  kupiłem  nie zastanawiając się  za bardzo i dostałem  kwadratowe  o wymiarach  40x 30 cm  no i klops, jak się trochę pyłu  zbierze to  wyrywa się  to papierowe  mocowanie  no i odkurzacz  kurzy,  i jeszcze  wywiera duży nacisk  na obudowę filtra odkurzacza.  papierowe  dedykowane worki mają wymiary   70 cm dlugość  na około 40 cm wysokość i są  dołem  takie rozkloszowane że  fajnie  się to  na dnie zbiornika  rozkłada.   jedyne  duże  w przybliżonych wymiarach znalazłem tu http://allegro.pl/worki-odkurzacza-parkside-pnts-1300-1400-1500-30l-i6076210447.html ale ze zdjęcia wynika, że  64 to jest  wysokość a nie szerokość  i nie ma  tego  pogrubienia na dno.  Możecie coś  polecić,

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2181 dnia: 13 Luty 2017, 09:19:08 czas Polski »
Na zdjęciu worek jest złożony więc nie wywnioskujesz wymiarów. Inna sprawa, że pewnie mają dwa zdjęcia do wszystkich worków. Napisz do sprzedawcy i dopytaj.

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2182 dnia: 13 Luty 2017, 20:49:00 czas Polski »

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2183 dnia: 13 Luty 2017, 23:21:22 czas Polski »
Ojjj dzieje się postaram się załatwić je przed premierą :)

Offline Jaccoo

« Odpowiedź #2184 dnia: 13 Luty 2017, 23:43:59 czas Polski »
Wracając do wątku urywających się stolików w wiertarkach - mam wiertarkę "gorszego sortu" A1 i udało mi się zrobić mały tuning. Mam osobny stolik do tej wiertarki i w nim stalową płytę która robi za podstawę oraz za miejsce na materiał. Reguluję wysokość poprzez podnoszenie/opuszczanie całej wiertarki (płyta stoi w miejscu), a nie jak w oryginale wiertarka stoi, a stoli się przemieszcza. Dla mnie to zbawienie :)
Mam też wspomnianą szlifierkę więc się pochwalę moim parksajdowym kompletem o ile uda mi się załączyć zdjęcia.. (robię to po raz pierwszy więc może się nie udać..).

Offline raven

« Odpowiedź #2185 dnia: 14 Luty 2017, 08:03:47 czas Polski »

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2186 dnia: 14 Luty 2017, 08:51:58 czas Polski »
Na youtube znajdziesz ze 3 filmy o niej. Silnik S2-30 min, 2 kamienie o różnych gradiacjach, wykonanie: Grizzly.
« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2017, 08:55:37 czas Polski wysłana przez bobbobson »

Offline raven

« Odpowiedź #2187 dnia: 14 Luty 2017, 09:51:10 czas Polski »
A coś więcej od strony użytkowej? Co to znaczy wykonanie Grizzly? ;)

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2188 dnia: 14 Luty 2017, 10:57:15 czas Polski »
Od strony użytkowej nie powiem, bo nie mam i też szukam info odnośnie tego badziewka. Może Przemek coś więcej rozjaśni, dzień przed rzuceniem towaru na sklep :)

Na razie pozostaje youtube w pogańskich językach:

Instrukcje: http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-B7A4D275-7A80716E/lsp/hs.xsl/searchpage.html?action=search&searchType=search1&searchText=pdos+200+&x=0&y=0

Co to znaczy wykonanie Grizzly? ;)
Jak do tej pory dopatrzyłem się 3 "producentów"/importerów, którzy wykonują elektronarzędzia dla Parkside: Grizzly, Kompernass i Einhell. Chodzi mi o porównywalną jakość, czego można się mniej/więcej spodziewać. Kolejne modele nie zawsze są "wypuszczane" przez tych samych "producentów", jak chociażby wspomniana wyżej szlifierka - A1 (Kompernass), B2 (Grizzly). Jeżeli kupiłeś ostatnio wiertarkę stołową C3 lub flexa (Grizzly), to masz już jakieś porównanie co może zaboleć kiedy nabędziesz tą szlifierkę. Z forum pewnie już wiesz, że stolik od wiertarki C3 zasługuje na nalepę "Prank-side" ;)

Offline raven

« Odpowiedź #2189 dnia: 14 Luty 2017, 11:03:25 czas Polski »
Rozumiem. Czyli Grizzly jest niby tego gorszego wykonania.. Na razie wiertarka mi się sprawuje, staram się pamiętać o tym blaciku, żeby go delikatnie traktować ;)