06 Grudzień 2024, 18:17:08 czas Polski

Autor Wątek: Używana wyrówniarka  (Przeczytany 4445 razy)

Offline DarioK

Używana wyrówniarka
« dnia: 31 Sierpień 2014, 23:21:54 czas Polski »
Witam,
nosze się z zamiarem kupienia wyrówniarki. Mam grubościówkę Makity dlatego nie chce kupować maszyny wieloczynnościowej (np. Dyma8). Pomyślałem że  może warko kupić jakąś starą wyrówniarkę z żeliwnymi blatami. Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/solidna-strugarka-heblarka-wyrownywarka-wadkin-ltd-i4553367165.html
Czy warto inwestować w taką maszynę?

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +63/-7
  • View Gallery
Odp: Używana wyrówniarka
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Wrzesień 2014, 11:08:56 czas Polski »
Jeśli jest tak sprawna  jak wygląda solidnie to warto.Osobiście nie  znam tej  maszyny.

Offline DM

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Wrzesień 2014, 12:42:22 czas Polski »
Wadkin to firma z renomą.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Wrzesień 2014, 14:21:55 czas Polski »
Gdyby nie to, że maszyny robię sobie sam, to pewnie bym ją kupił. Wygląda solidnie,  ciekaw jestem ile ma noży, jakie obroty wału, czy ma luzy na podnośniku stołu podawczego.

Offline DarioK

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Wrzesień 2014, 18:43:46 czas Polski »
Serdeczne dzięki za odpowiedzi. Jutro pewnie zadzwonię i dopytam szczegółów. Mam trochę chrapkę na nią. Jak bym miał więcej czasu to też pewnie też bym sam próbował zrobić, niestety z czasem u mnie krucho a budowa domu w toku i mamy ambitne plany dużo w środku drewnem wykańczać i maszyna jest potrzebna.

Offline lemonmint

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Wrzesień 2014, 18:52:56 czas Polski »
Skoro to angielska maszyna, to czy przypadkiem wszystkie śruby (klucze) nie będą calowe?
Widać, że na szybko odmalowana lakierem piecowym ?? Może potrzebny będzie remont?

Offline robson

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Wrzesień 2014, 19:47:50 czas Polski »
Maszyna wygląda bardzo solidnie , myślę że mocowanie noży może mieć na tzw. klapy , moja sugestia nie kupuj maszyny bez sprawdzenia faktycznego stanu technicznego .

Offline DarioK

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Wrzesień 2014, 20:05:13 czas Polski »
Niestety stanu technicznego osobiście nie mam możliwości sprawdzić za duża odległość :(. U mnie w okolicy nic nie mogę znaleźć konkretnego.

Offline DarioK

« Odpowiedź #8 dnia: 02 Wrzesień 2014, 14:15:04 czas Polski »
Dzwoniłem do gościa i niestety już sprzedał tyko nie zdążył z allegro usunąć. Cóż muszę szukać dalej. Jakbyście mogli mi coś polecić to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Wrzesień 2014, 20:43:47 czas Polski »
Jak jest na allegro to musi mieć ją do sprzedania, to nie zabawa tylko normalna forma sprzedaży (musi się później wywiązać).
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline robinson

« Odpowiedź #10 dnia: 02 Wrzesień 2014, 22:41:26 czas Polski »
sory ale ona nadal jest na allegro  chyba cie w bambuko ładował

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +63/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Wrzesień 2014, 09:05:19 czas Polski »
Zakup ją - jak Ci  nie  dostarczy , dostaniesz  z alegro odszkodowanie , a oni  z gościa ściągną kasę  - myśle  ,że takie  są  zasady.

Offline zarekl

« Odpowiedź #12 dnia: 03 Wrzesień 2014, 09:45:22 czas Polski »
Możesz zrobić tak jak napisał tomekz, ale przedtem przeczytaj sobie wszystkie regulaminy gwarancji Allegro, bo może się okazać, że musisz wtedy zgłosić oszustwo na policji, a to może się okazać czubkiem góry formalności które potem będą cię czekać i skórka za wyprawkę Ci się nie opłaci. Osobiście uważam, że tego typu sprzedawcy powinni być "ścigani z urzędu", ale oni są w zasadzie bezkarni i żerują tylko na użytkownikach, którzy i tak machną ręką widząc przed sobą tonę papierów i straconego czasu. Czasami po prostu nie warto nawet zaczynać i z ignorować zanim się człowiek w coś wkopie. Smutna polska rzeczywistość...

Pozdrawiam

Offline DarioK

« Odpowiedź #13 dnia: 03 Wrzesień 2014, 14:01:34 czas Polski »
Trochę szkoda mi na to czasu. Mam go ostatnio bardzo mało. Będę szukał dalej. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam