Maszyny stolarskie > Strugarki

DeWalt DW733 i DW734

(1/60) > >>

lemonmint:
Czy ktoś wie, jaka jest różnica pomiędzy modelami DeWalta DW733 a DW734? Czy to ten sam model na rynek europejski i amerykański i różnica tylko w silniku? Czy są inne różnice? Pytam, bo DW 734 ma 3-nożową głowicę i pytanie czy może ona być prosto zastosowana w Dw 733?

zarekl:
Cześć

Minęło trochę czasu od Twojego wpisu... ale może moja odpowiedź na coś komuś się przyda...

Ja posiadam DW733. Pooglądałem sobie zdjęcia i filmiki z DW734. Co do samego wyglądu i konstrukcji z zewnątrz to oba modele wyglądają jak bliźniaki.
Zauważyłem istotną różnicę w nożach te w DW734 mają jakieś otwory nawiercane wzdłuż noży. Całkiem możliwe że są to jakieś noże systemowe i trzeba kupować tylko oryginalne lub zamienniki. Natomiast w DW733 noże oryginalne mają co prawda wyfrezowane 2 otwory, ale są one tylko na śrubki do ustawienia głębokości noża. Ja kupiłem sobie takie same śrubki tylko krótsze, aby można było je głębiej wkręcić i od tej pory można używać standardowe noże z pełnej blachy bez żadnych otworów (wtedy nóż opiera się na śrubce w gnieździe. Zakupiłem sobie też parę noży czeskiej firmy Pilana (cięte z metra tak naprawdę i sprzedawca przyciął mi je dokładnie na tą długość co oryginalne noże).

Pozdrawiam

piotrs:
Czy do DW733 można podłączyć odciąg?

Yar0:
Mozna.

rajfuz72:
Cześć ja posiadam Dw 734 i w tej grubościówce montuje się noże systemowe dwu stronnie ostrzone , troche drogo wychodzą bo ponad trzysta zł. ale za to strugają na lustro coś pięknego

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej