06 Grudzień 2024, 08:53:44 czas Polski

Ostatnie wiadomości

Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 10
11
Szlifierki / Odp: Usuwanie przypaleń laserem przy pomocy szlifierki bębnowej
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 13 Październik 2024, 23:48:00 czas Polski »
Super.
Jak nie na tych targach, to podjadę do zaprzyjażnionego zakładu stolarskiego.
Dobrze by było mieć kilka wąskich i dłuższych, aby dało redę przepuścić.
Podam minimalne wymiary jutro.
Tylko to będzie większa maszyna, profesjonalna, ale to nie ma większego znaczenia.
12
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kapcik dnia 13 Październik 2024, 23:41:10 czas Polski »
no nie wierze, że na tym forum wszyscy pracują na szerokotaśmówkach  ;)
a co do wysyłki to nie będzie problemu, podjadę tylko do swojego "atelier" i wytnę jakiś kawałek
szkoda, że wszystkie targi w Polsce się już pokończył bo jest to zacny pomysł chociaż to wstyd po taka maszynę jechać na TARGI
13
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 13 Październik 2024, 23:01:00 czas Polski »
Hmm.
Taka szlifierka raczej nie jest popularna. Mam nadzieję że ktoś posiada.
Mogę zasugerować aby poszukać jakichś targów gdzie może będą prezentowane.  W Londynie chyba na dniach jest taka coroczna wystawa. Jutro zadzwonię i dowiem się czy będą szlifierki do testów.
Masz szansę przesłać mi mały element do Londynu? Może ktoś leci na dniach?
14
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kapcik dnia 13 Październik 2024, 22:33:05 czas Polski »
dlatego właśnie proszę o pomoc kogoś kto miałby Jet'a JWDS-1632 albo LAGUNE 1632 SuperMax o przetestowanie tego a najlepiej jakby mnie zaprosił to bym dostarczył konkretne panele które chcę szlifować. Bo dokładnie jedną z tych maszyn myśle kupić albo i nie jeżeli okaże się, że to się do tego nie nadaje bo głównie do tego ma to służyć.
Ewentualnie JET JWDS-2244 OSC ale z oczywistych przyczyn wolałbym nie jeżeli te powyżej się sprawdzą.
Jeżeli chodzi o samą gradacje to 120-180 żeby po pierwsze wychodził "gotowy" produkt a po drugie uniknąć tych długich "rys" które mogą powstać przy niższej gradacji 
15
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 13 Październik 2024, 20:13:59 czas Polski »
Problem ze sklejką jest taki, że przy mocniejszym szlifie można przeszlifować do kolejnej warstwy, a to może wyglądać niespecjalnie.
16
« Ostatnia wiadomość wysłana przez tomekz dnia 13 Październik 2024, 19:40:11 czas Polski »
Takie szlifierki mogą zebrać dużo z powierzchni .
Wszystko zależeć będzie od głębokości przypaleń ,granulacji użytego papieru ,ilości powtórzeń szlifowania .

tak jak  sugerujesz , zrobić próby
17
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kapcik dnia 13 Październik 2024, 19:27:46 czas Polski »
są to przypalenia od spodniej strony związane z refleksem od powierzchni na której znajduje się sklejka, niestety nie mam pod ręką zdjęć.
Dla mniejszych cięć stosuje taśmę malarską która działa idealnie ale przy większych wolumenach jest to ogromnie nieefektywne, podobnie jak ręczne szlifowanie maszyną oscylacyjną. Dodatkowo sama powierzchnia sklejki wymaga przeszlifowania z uwagi na to, że stawiam na jakość i dobre wrażenie więc i tak obie powierzchnie muszą być szlifowane.
18
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 13 Październik 2024, 18:24:10 czas Polski »
Jakiego rodzaju to są przypalenia? Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda?
Zachęcamy do napisania kilku słów o sobie w dziale przedstaw się.

https://forum.domidrewno.pl/index.php?board=15.0
19
Szlifierki / Usuwanie przypaleń laserem przy pomocy szlifierki bębnowej
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kapcik dnia 13 Październik 2024, 17:53:44 czas Polski »
Witam
tak jak w temacie czy macie państwo jakieś doświadczenie z usuwaniem przypaleń po cieciu laserem przy pomocy szlifierki bębnowej/walcowej?
Pragnę jednocześnie zawęzić temat do szlifierek Jet i SuperMax.
Ewentualnie czy jest ktoś w okolicy Krakowa kto mógłby dla mnie/ze mną przeprowadzić taki test?

Pozdrawiam
20
Wieloczynnościowe / Odp: Hammer C3 31 z silnikiem jednofazowym
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lirorobert dnia 01 Wrzesień 2024, 18:46:01 czas Polski »
Czy temat aktualny?
Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 10