Witam,
Czy macie Panowie nowe informacje odnosnie kupna workow prozniowych?
Zamowilem worki z firmy Uni-tech wspomnianej wczesniej, ale nie mam wzgledem nich duzych oczekiwan ze wzgledu na ich grubosc - 0,22 mm.
Zamowilem rowniez kilka workow z fimy Artex produkujacej prasy prozniowe. Ich grubosc jest podobna, na poziomie 0,20 - 0,25 mm lecz cena wyzsza. Dystrybutor napisal, ze mozna ich uzyc 1 - 3 razy w zaleznosci od sposobu zbezpieczenia fornirowanego elementu.
Na obecna chwile najlepsza alternatywa okazuje sie zakup rekawa silikonowego, uzywanego w prasach prozniowych. Cena jest odstraszajaca - ponad 500 zl. netto za m2, aczkolwiek trwalosc jest najwieksza.
Wiem, ze mozna sprowadzic worki i rekawy zarowno z USA, jak i z UK. Do fornirowania najlepiej sie nadaja folie z polichlorkuwinylu (pcv), jak i folie poliuretanowe (duzo drozsze). Biorac pod uwage jednak koszty transportu, jak i cla, stwierdzilem, ze nie ma sensu.
Mieszkamy w ponad 40 mln kraju, wiec wierze, ze sa firmy produkujace folie spelniajaca moje/nasze wymagania w konkurencyjnych cenach w stosunku do naszych zachodnich sasiadow.
Dzieki i pozdrawiam