22 Czerwiec 2025, 11:10:28 czas Polski

Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10
41
Wszystkie pozostałe / Odp: wybór programu do projektowania mebli
« Ostatnia wiadomość wysłana przez krzysztofel dnia 16 Sierpień 2022, 11:15:48 czas Polski »
Polecam sprawdzić profesjonalny program do projektowania i produkcji mebli WOODLAB CAM/CAM.
Nie jest ograniczony tylko do produkcji mebli  8) Jest oparty na profesjonalnym CAD 3D IRONCAD, który jest rozwijany od 24 lat, a w Polsce od roku 2011.
Obsługuje produkcję frontów frezowanych, współpracę z dalmierzem laserowym Leica 3D Disto dzięki któremu pomiary stają się precyzyjne. Platforma 64 bit pozwala na pracę na dużych projektach.

42
Wszystkie pozostałe / [WOODLAB CAD/CAM] - Bezpłatna wersja studencka!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez krzysztofel dnia 16 Sierpień 2022, 11:02:41 czas Polski »
Gorąco zachęcam do pobrania najnowszej wersji programu do projektowania i produkcji mebli  8)

W WoodLAB wierzymy, że zawodowy sukces potrzebuje solidnych narzędzi.

Dlatego do Twojej dyspozycji przekazujemy darmową wersję studencką programu WoodLAB, która pozwoli Ci na:

- projektowanie mebli wykorzystując nowoczesne wzornictwo;
- tworzenie profesjonalnej dokumentacji produkcyjnej;
- kosztorysowanie wykonanych projektów;
- możliwość generowania plików na maszyny CNC*.

*Rozszerzenie dostępne w wersji edukacyjnej na uczelni.

Więcej informacji na stronie: https://woodlab.com.pl/oferta-dla-edukacji/
43
Wszystkie pozostałe / Rozliczanie czasu pracy pracowników stolarni
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Ruuteek dnia 24 Czerwiec 2022, 14:05:23 czas Polski »
Hej,
chciałem zapytać osoby które zatrudniają więcej niż 1 osobę i rozliczają się z nią według stawki godzinowej,
jakie macie sposoby na efektywne rozliczanie czasu pracy?

Mam taką aplikację - https://timeroom.net gdzie pracownicy raportują czas pracy codziennie, dzielą to na zadania wykonywane dla klientów, dlatego łatwiej jest kontrolować budżet, i widzieć który pracownik jest meeeega nie efektywny. Dodatkowo aplikacja przypomina im by zaraportowali czas za poprzedni dzień jeśli jeszcze tego nie zrobili. Jednak gdy rozmawiam ze stolarniami to widzę że większość osób woli raportować czas pracy na kartce - nie do końca rozumiem z czego to wynika.

Na koniec miesiąca wiem dokładnie ile godzin pracownik zaraportował i ile mam mu wypłacić pieniędzy. Szczególnie uciążliwe było dla raportowanie czasu pracy na kartkach które wiecznie ginęły a potem przepisywanie tych raportów z komunikatora do excela było mocno uciążliwe.

Czy możecie podzielić się własnymi doświadczeniami w tym temacie?

Pozdrawiam
Jakub

PS - przykładowy screen z pracy mojej stolarni - Pracownik "Seb Maz" i jego zaraportowane godziny w bieżącym miesiącu :
44
Wszystkie pozostałe / Odp: Program do wizualizacji kuchni
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario78 dnia 10 Listopad 2021, 09:54:32 czas Polski »
Witam
Ktoś z Was potrafi poruszać się w programie "Nowy Rozkrój"?
Pozdrawiam
45
Wszystkie pozostałe / Odp: Jaki program do rozrysów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez sebrycz lignumsoft dnia 13 Sierpień 2021, 15:16:03 czas Polski »
Do projektów, rozpisywania formatek i tworzenia na tej podstawie pliku csv polecam program Corpus w wersji First. Dodatkowo zrobimy tam obliczenia okuć oraz wycenę mebli.
46
Wszystkie pozostałe / Odp: Jaki program do rozrysów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez zarekl dnia 24 Lipiec 2021, 07:58:25 czas Polski »
Kiedyś już pisałem na forum, że można w SketchUp napisać skryp (ruby), który generuje wszystkie potrzebne dane. Napisałem sobie taki pod konkretną firmę, co wycina formatki. Najłatwiej wygenerować sobie format csv, a potem np. libre calc zapisać, xls jeśli firma akceptuję tylko xls. Jedyna wada tego rozwiązania to to, że SketchUp w wersji darmowej jest do użytku prywatnego, a nie komercyjnego, jeśli chciałbyś na tym zarabiać.
47
Wszystkie pozostałe / Jaki program do rozrysów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ryba1990 dnia 23 Lipiec 2021, 08:26:36 czas Polski »
Witam, możecie polecić jakiś fajny łatwy program do rozrysów formatek , aby później go zapisać i wrzucić sprzedawcą na kosztorys ? Na ich stronkach pisze zazwyczaj,że DOZWOLONE FORMATY PLIKÓW: CSV | TXT | XLS | XLSX . Więc chciałbym program który zapisze mi w tym formacie najlepiej. Możecie coś fajnego polecić ? Albo jakiś program do robienia wizualizacji dla klientów ? Pozdrawiam
48
Wszystkie pozostałe / Odp: Problem z włączeniwm komputera
« Ostatnia wiadomość wysłana przez PawełZ dnia 01 Kwiecień 2021, 14:03:05 czas Polski »
Witam po krótkiej przerwie
Niestety nie da się zaktualizować biosu. Plik ze strony producenta nie jest kompatybilny z Windows 10 64bit choć napisane jest że powinien być.
Rozważam wymianę płyty głównej na nowszą.
Teraz tylko mam zagwozdkę czy kupić płytę do i7 3770 @3.4Ghz czy nowszą już do Ryzena 9, oczywiście procesor kupię.
skłaniam się ku Ryzenowi.
Tylko jaką płytę wybrać?
Jest tego tyle na rynku.
Nie chcę się bawić w chłodzenie wodne.
żadnych ledów bajeranckich.
Nie gram w gierki.
Głównie grafika (fotografia), ,obróbka filmów, solidworks i Autocad.
Pomożecie?

Nie wiem jaki masz budżet, ale jeśli faktycznie nie grasz, nie potrzebujesz odpustowych światełek ani dużej mocy, to wybierz płytę główną, która ma zintegrowaną kartę graficzną (no, chyba że masz obecnie kartę, którą chcesz przełożyć, wtedy wybierz płyte bez karty).

Za dobre płyty uznaje się: Asus, Gigabyte
Za mniej wypasione: Asrock, MSI

Ja miałem każdą z w/w firm i póki grałem w gry, to faktycznie Gigabyte, Asus były świetne, bo ładnie się dało je kręcić (pamięc, procesor, specjalny soft do tego) no i miały lepsze osiągi w testach.

Teraz jednak mam w domu MSI na kompie, który jest takim domowym serwerem multimedialnym dostepnym po wifi, a do tego też telewizorem, na którym czyta się net, gra w proste gry i zero problemów z MSI.

Jesli robisz foto/obróbka filmów/autocady, to zainwestuj raczej w pamięć RAM (więcej i szybszą) i szybszy dysk SSD - bardziej to odczujesz niż zmianę na topowy procesor.
49
Wszystkie pozostałe / Odp: wybór programu do projektowania mebli
« Ostatnia wiadomość wysłana przez sebrycz lignumsoft dnia 05 Marzec 2021, 13:45:50 czas Polski »
Kilka nowości w programie Corpus.
Już w najniższej wersji Corpus First w jednej cenie jest dostępny program do wizualizacji i renderingu Simlab Composer 10.
W załączniku przykładowe raporty produkcyjne.

Kolejną nowością jest pełna w pełni parametryczna biblioteka okuć Peka.

[/youtube]

A już niedługo klika nowości od firmy Lignumsoft
50
Wszystkie pozostałe / Odp: Problem z włączeniwm komputera
« Ostatnia wiadomość wysłana przez MarkoP1 dnia 03 Marzec 2021, 19:02:20 czas Polski »
Spróbuj jeszcze odłączyć wszystkie czytniki DVD, dyski twarde, USB itp. Podłącz jedynie dysk twardy na którym jest windows.
Ja kiedyś też miałem jaja z komputerem do momentu aż odłączyłem jeden z dysków.
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10