13 Maja 2026, 10:35:00 czas Polski

Autor Wątek: Powitanie  (Przeczytany 1985 razy)

Offline ndriu

Powitanie
« dnia: 10 Września 2017, 23:25:42 czas Polski »
Cześć wszystkim,

mam na imię Andrzej i postanowiłem porzucić status skrytoczytacza i przedstawić się  :) Na co dzień tracę wzrok przed komputerem (pracuję w branży IT), wiosen prawie 38, w wolnych chwilach (których niestety za wiele nie mam) lubię zrobić coś przydatnego przy domu. Ostatnimi czasu mam dwie pasje jeżeli tak można to nazwać - drewno i elektronika :) Wielkich dokonań nie mam, ale chyba największym wyzwaniem było samodzielne wybudowanie wiaty garażowej którą zrobiłem sam od fundamentu po więźbę dachową (pokrycie blachą już odpuściłem :)) Poza tym jakieś drobne rzeczy, w stylu pokrywa na akwarium ze sklejki oraz zabudowy (szafy) do domu z płyty laminowanej. W tematach elektronicznych mogę pochwalić się małą siecią czujników które mierzą temperaturę w różnych miejscach domu i przesyłają odczyty do bazy danych.

Aktualnie staram się ogarnąć narzędzia, tak aby każde miało swoje miejsce. Niestety jak to często bywa, z miejscem nie mam za dużej swobody - mam do dyspozycji garaż w którym też parkuję samochodem (chociaż aktualnie samochód tymczasowo nie ma się gdzie wcisnąć :) ). Ale nie narzekam i szacun dla tych którzy majsterkują w mieszkaniach :) Uzupełniam powoli moje zasoby amatorskimi narzędziami szukając dobrego pretekstu do kolejnych zakupów :)

Nadaję spod Warszawy z okolic Jabłonny. Pozwoliłem sobie na załączonym obrazku przedstawić moją walkę z porządkami :)

Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej

Offline krzyś48

Odp: Powitanie
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Września 2017, 23:28:37 czas Polski »
Powitać miło :)

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Września 2017, 23:44:07 czas Polski »
Witam Prawie sąsiada

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Września 2017, 00:21:55 czas Polski »
pracuję w branży IT
???????

To mi niespodzianka.
Witam na forum

Offline ndriu

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Września 2017, 00:43:07 czas Polski »
Wiem, wiem, ostatnio nadzwyczaj popularna wśród nowych :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Września 2017, 07:27:57 czas Polski »
ANDRIU nie będzie szczęśliwy...)
Witaj!

Offline Sebastian.P

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Września 2017, 07:49:29 czas Polski »
Witaj :)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Września 2017, 08:36:05 czas Polski »
Witaj i powodzenia :) "Dałeś radę" z porządkiem w warsztacie, jednak doświadczenie uczy, że lepiej mieć narzędzia w szufladach lub szafkach  - inaczej mnóstwo czasu pochłania ich odkurzanie.

Fulicarius

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Września 2017, 11:08:10 czas Polski »
Pięknie!

Witamy!

Offline maniek7

« Odpowiedź #9 dnia: 12 Września 2017, 07:28:59 czas Polski »
Cześć

Offline Wiktoria55

« Odpowiedź #10 dnia: 12 Września 2017, 09:16:16 czas Polski »
Witam, mam na imię Wiktor. Mam 27 lat. Interesuję się domkami z drewna. Sam rozważam pomysł postawienia takiego drewnianego niedużego domka.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Września 2017, 09:39:14 czas Polski »
miło powitać Andrzeja :) porządek super ale Amigorg dobrze prawi u siebie też już nauczyłem się jak najwięcej mieć pochowane (pozamykane w szafkach) 10 x szybciej się sprząta :)

Wiktor bardzo miło że się witasz z nami ale załóż swój wątek i zrób to w  nim :)

Offline ndriu

« Odpowiedź #12 dnia: 12 Września 2017, 23:27:07 czas Polski »
Dzięki za miłe przywitanie.

Odnośnie szafek/szuflad pewnie macie rację tylko z tym mam mały problem w postaci miejsca. Generalnie na ścianę po lewej częściowo planuję dać jeszcze sklejkę - do powieszenia pozostało mi jeszcze kilka drobiazgów :) Półka z elektronarzędziami po lewej w sumie tak zupełnie nieplanowanie się pojawiła - wyleciała ze spiżarki, a jak już tak stała pusta to poukładałem na niej sprzęt :) Wcześniej trzymałem to wszystko w walizkach/pudełkach, ale strasznie mało wygodne to było. Z tą ścianą jest jeszcze inny problem - samochód... Wjeżdżając do garażu muszę "przykleić" się do niej jak najbliżej żeby mieć jako takie przejście. Teraz tak sobie jeszcze myślę że może pod stołem jakąś szafkę z szufladami wykombinuję - chociaż tam z kolei hydrofor stoi więc też szału nie ma :|