28 Kwietnia 2026, 19:34:55 czas Polski

Autor Wątek: Pergola na róże  (Przeczytany 5588 razy)

Klo

• Gość
Odp: Pergola na róże
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Sierpnia 2014, 22:27:26 czas Polski »
To byłem ja. :) Ale nieważne. :) Nie samymi plusami człowiek żyje. :)
Zastanawiam się, dlaczego zrobiłeś to (sorry) lekko tandetne połączenie w tak ładnym produkcie?
Rozumiem, że coś umknęło w czasie projektowania i trzeba było jakoś wybrnąć. Nie prościej i estetyczniej byłoby przykręcić z góry jakimś większym wkrętem?

Offline MarcinW

« Odpowiedź #16 dnia: 04 Sierpnia 2014, 22:35:51 czas Polski »
coś umknęło w czasie projektowania i trzeba było jakoś wybrnąć. Nie prościej i estetyczniej byłoby przykręcić z góry jakimś większym wkrętem?
po pierwsze odnalazłem Twój wpis w koszu i dałem obiecanego plusa
po drugie od początku miałem zamiar połaczenia nóg z przęsłem na kołki
po trzecie (sorry) ale połączenie dużym wkrętem od góry byłoby dużo bardziej tandetne - przynajmniej według mnie, ale każdy ma inny gust
po czwarte wkrętów nie używałem bo jak widzisz wykończenie jest na biało i obawiałem się, że wszelkie wystające metalowe elementy po jakimś czasie mogłyby zacząć szpecić powierzchnię

Klo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Sierpnia 2014, 22:43:54 czas Polski »
Dzięki za plusa. :) Jest i minus. ;D

Pisząc o wkręcie, miałem na myśli nawiercenie otworu pionowego w górnej części pergoli, połączenie wkrętem poziomu z pionem i zamaskowanie wkręta kołkiem.
Nawet sam wkręt wkręcony z góry nie byłby widoczny. Zgodzę się, że z czasem mógłby zardzewieć i spowodować zacieki, dlatego pomysł z wpuszczeniem i zakołkowaniem wkręta.

Ale co tam. Róże zarosną pergolę i będzie git. :)
Za pergolę reputacją Tobie rośnie +1. :)

Offline samboman

« Odpowiedź #18 dnia: 20 Listopada 2017, 10:28:46 czas Polski »
@MarcinW, czym dokładnie malowałeś pergolę? Czy była to Tikkurila Everal czy Tikkurila Everal Aqua?

Offline look_as

« Odpowiedź #19 dnia: 20 Listopada 2017, 10:47:03 czas Polski »
od razu poprosimy o zdjęcia :) będzie wiadomo jak się produkt sprawdził po 3 latach  :)

Offline samboman

« Odpowiedź #20 dnia: 20 Listopada 2017, 11:05:40 czas Polski »
Rozumiem, że te zdjęcia to aluzja do odkopanego tematu, ale tutaj autora najłatwiej dopytać o szczegóły  ;)