18 Maja 2026, 23:55:10 czas Polski

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 2329 razy)

Offline Robert 28

Witam
« dnia: 14 Lutego 2014, 13:00:36 czas Polski »
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych
Kilka słów o sobie. Kontakt ze stolarstwem miałem od dziecka , ojciec artysta stolarz przez duże A, jak żył według rankingu  Cechu Stolarzy takich jak on w Europie było tylko kilkunastu jego prace stoją w Wilanowie ,Zamku Królewskim i innych tego typu miejscach i co najważniejsze w domu rodzinnym też. Dzieciństwo spędzone w otoczeniu mebli stylowych  nie jest dzieciństwem radosnym. Koledzy na biurkach z Emilki / dawny dom meblowy w Warszawie/ mogli robić co im przychodziło do głowy ja na jakimś biurku Ludwik któryś tam nie mogłem postawić gorącego kubka bez dodatkowej podstawki , z resztą mebli podobna historia.
Pomimo częstych odwiedzin u ojca, kto nie lubi za młodu pomajsterkować nie traktowałem tych wizyt jako dalszego celu w życiu.
Przecież mając naście lat człowiek jest najmądrzejszy, może na przekór wszystkim wybrałem inną ścieżkę zawodową / mechanik samochodowy/
Teraz po wielu latach człowiek może upuścić głowę i stwierdzić jaki był głupi.
Dobra bo zaczynam się rozpisywać przejdę do konkretów, ponieważ dokonałem to czego facet powinien dokonać  żona, dwie córki rekompensują jednego syna, dom, o drzewkach nie wspomnę,.......itd.
Postanowiłem pobawić się w stolarkę tylko i wyłącznie hobbistycznie jakąś wiedzę posiadam, na razie jestem na etapie wyposażenia.
Myślę że na tym forum znajdę wiele odpowiedzi pomocne w moich zamiarach pobawienia się w stolarstwo , oczywiście jeżeli będę wiedział jak pomóc innym nie omieszkam podzielić się swoja jakąś tam wiedzą
Kończe te swoje przywitanie jeżeli czegoś nie uwzględniłem proszę o pytania , a na pewno odpowiem

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2014, 13:52:09 czas Polski »
Witam. Dorastałeś w takim otoczeniu, że umiłowanie do drewna łatwo zrozumieć. Powodzenia we własnych realizacjach :)

Offline Waldi

• Hero Member
  • Ocena +28/-31
  • Praca człowieka uszlachetnia
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2014, 14:55:08 czas Polski »
Witam!
Bardzo ciekawy wstęp. Powodzenia :)

Offline Armagedon

• Hero Member
  • Ocena +13/-2
  • Malym wiorkiem, malym wiorkiem
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lutego 2014, 15:21:00 czas Polski »
Witamy serdecznie ;)

Malym wiorkiem, malym wiorkiem

mily68

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lutego 2014, 20:40:39 czas Polski »
Witaj!
Ale Ci zazdroszczę... Ja mógłbym mieszkać w muzeum. Mnie i moją żonę strasznie "rajcują" zabytkowe wnętrza :)

Offline Robert 28

« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lutego 2014, 22:11:51 czas Polski »
Mając już słuszne lata mogę się z tobą zgodzić , ale wtedy uwierz mi nie było to takie fajne.

Offline robson

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lutego 2014, 22:19:02 czas Polski »
Witam Cię  :)   niektórzy to nawet pamiętają   ''Emilkę''  :)

Offline Robert 28

« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lutego 2014, 22:49:53 czas Polski »
I nie tylko Emilkę

Offline krzyś48

« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lutego 2014, 08:11:53 czas Polski »
Witam :) myślę że po tych wizytach u taty w pracowni ( bo to chyba nie nazywa się warsztat stolarski) to coś nie coś zostało w pamięci :)
 ale     "dwie córki rekompensują jednego syna"   liczę i liczę to nadal brakuje jednej córki  ;D  to tak na wesoło myślę że nie weźmiesz mi tego za złe :)

Offline Robert 28

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lutego 2014, 08:33:33 czas Polski »
to tak na wesoło myślę że nie weźmiesz mi tego za złe
Oczywiści że nie, bez przesady ludzie bez dystansu do siebie, z brakiem poczucia humoru, obrażający się o byle co,chyba nie mają czasu aby spełniać swoje marzenia. Ja do nich nie należę.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lutego 2014, 11:11:27 czas Polski »
Witaj - zapachu  drewna i kleju na ciepło  się nie  zapomina   :D- powodzenia