Witam wszystkich pozytywnie zakręconych
Kilka słów o sobie. Kontakt ze stolarstwem miałem od dziecka , ojciec artysta stolarz przez duże A, jak żył według rankingu Cechu Stolarzy takich jak on w Europie było tylko kilkunastu jego prace stoją w Wilanowie ,Zamku Królewskim i innych tego typu miejscach i co najważniejsze w domu rodzinnym też. Dzieciństwo spędzone w otoczeniu mebli stylowych nie jest dzieciństwem radosnym. Koledzy na biurkach z Emilki / dawny dom meblowy w Warszawie/ mogli robić co im przychodziło do głowy ja na jakimś biurku Ludwik któryś tam nie mogłem postawić gorącego kubka bez dodatkowej podstawki , z resztą mebli podobna historia.
Pomimo częstych odwiedzin u ojca, kto nie lubi za młodu pomajsterkować nie traktowałem tych wizyt jako dalszego celu w życiu.
Przecież mając naście lat człowiek jest najmądrzejszy, może na przekór wszystkim wybrałem inną ścieżkę zawodową / mechanik samochodowy/
Teraz po wielu latach człowiek może upuścić głowę i stwierdzić jaki był głupi.
Dobra bo zaczynam się rozpisywać przejdę do konkretów, ponieważ dokonałem to czego facet powinien dokonać żona, dwie córki rekompensują jednego syna, dom, o drzewkach nie wspomnę,.......itd.
Postanowiłem pobawić się w stolarkę tylko i wyłącznie hobbistycznie jakąś wiedzę posiadam, na razie jestem na etapie wyposażenia.
Myślę że na tym forum znajdę wiele odpowiedzi pomocne w moich zamiarach pobawienia się w stolarstwo , oczywiście jeżeli będę wiedział jak pomóc innym nie omieszkam podzielić się swoja jakąś tam wiedzą
Kończe te swoje przywitanie jeżeli czegoś nie uwzględniłem proszę o pytania , a na pewno odpowiem