24 Czerwca 2026, 19:06:11 czas Polski

Autor Wątek: Plan zrobienia szafy i komody.  (Przeczytany 4620 razy)

kwita

• Gość
Odp: Plan zrobienia szafy i komody.
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Września 2017, 17:45:58 czas Polski »

Offline Stasiek

« Odpowiedź #16 dnia: 10 Września 2017, 19:56:49 czas Polski »
Ktoś stosuje, jak się to uzytkuje? Jaki przedział klasowy?

Offline Bebilon

« Odpowiedź #17 dnia: 10 Września 2017, 20:04:47 czas Polski »
Jedyny minus Sevroll-a to są wkręty przy torze Elegant, badziewie nad badziewiem  ;D
Ale wózki łożyskowane, więc jeździ dobrze, kilka lat użytkujemy Sevroll-a i nie ma reklamacji.
Ostatnimi czasy kupujemy GTV (ta sama fabryka co Sevroll) mają zaślepkę do toru dolnego gdzie nie widać wkrętów.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Września 2017, 22:31:55 czas Polski »
Cos kierowalo Tobą że akurat teraz pytasz o takie szyny do drzwi...?

Offline Stasiek

« Odpowiedź #19 dnia: 12 Września 2017, 07:19:33 czas Polski »
Cześć ponownie, bylem, oglądałem wzornik kronospan Alaska, płyta odpowiada, więc z tego będa robione drzwi. Najlepsze, że w lokalnej hurtowni mają kronopol i jest tańszy, więc wybór prosty. Prowadnice do komody, oraz system drzwi przesuwnych będzie firmy GTV.
Proszę o pomoc, co zakupić, żeby łatwiej było zmontować taką szafę, co będzie potrzebne, jakieś przymiary, matryce?

Offline Stasiek

« Odpowiedź #20 dnia: 12 Września 2017, 07:22:17 czas Polski »
Mogę prosić o posunięcie jakiegoś pomysłu jak rozwiązać otwieranie szuflad w komodzie bez żadnych uchwytów?
Nie wiem czy mi w firmie będą chcieli dociac jedna stronę pod kątem i okleic ją.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #21 dnia: 12 Września 2017, 07:23:26 czas Polski »
Matryce do jednego projektu to raczej ekonomicznie sensu nie ma.
Na jakie prowadnice szuflad się zdecydowałeś ?

Jednym ze sposobów otwierania jest tipon ale zależy od prowadnicy. Co do innych pomysłów to musisz dać rysunek komody.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline karol_g

« Odpowiedź #22 dnia: 12 Września 2017, 07:33:01 czas Polski »
Szablony i matryce nie są potrzebne, wystarczy taki mały do zaznaczania pod zawiasy puszkowe. Do reszty wystarczy długa poziomica lub jakaś łata, żeby przenosić wymiary. Polecam filmy Pragmatycznego Przemka na yt, robił też komodę. Robiłem kilka szafek i nawet bardzo metrówka nie jest potrzebna żeby wszystko zaznaczyć i prosto skręcić.

Offline Stasiek

« Odpowiedź #23 dnia: 12 Września 2017, 11:10:15 czas Polski »
Teraz jeszcze sobie uświadomiłem, że jak przeglądałem prowadnice GTV to był model push to on, chyba takie zakupie i po problemie

Offline Stasiek

« Odpowiedź #24 dnia: 02 Października 2017, 12:35:32 czas Polski »
Cześć ponownie, jako, że powoli coraz więcej czasu mam, to muszę zacząć myśleć o szafie. Proszę o poradę osób które zajmują się szafami na codzień. Szafa 160x200, z lewej strony na dole będzie miejsce na wieszaki, u góry pantograf. Z prawej strony półki(jakie te półki porobić, żeby najlepiej zagospodarować miejsce w szafie)?