No więc jestem po dwóch robotach tą maszyną i jestem zobowiązany napisać kilka słów :
Jedna robota w tamtym tyg -zwykła ziemia+niewielkie kamienie -Wiercenie nieporównywalnie szybsze niż ręcznie .Kamienie ok 3-4cm wyciąga na zewnątrz ,po większe niestety trzeba sięgnąć ręką:) Wiercenie 4dołków ok 10min +mieszanie i zalewanie ok godziny.
Wczoraj druga robota -Glina +kamienie+gruz ... Wywiercenie 5dołków ok 30-40min .Glina nawet się nie klei do świdra -Po wyjęciu świdra z ziemi ładnie odpada na boki. Kamienie i gruz trochę dały w tyłek. W tamtym tyg na tej robocie wywierciłem jeden dołek ręcznie ale nie skończyłem bo mnie deszcz przegonił .Zajęło mi to 15min więc 40min na 5dołków to niezły czas.
Jak wiertło trafi na kamień do dość łatwo można "wyczuć" jego wielkość podczas wiercenia.Jak lekko blokuje świder to raczej kamień wyjdzie z ziemią.Jak blokuje mocno to niestety trzeba ręcznie go wyciągnąć.
Myślę że przez wiertło o średnicy tylko 150mm wiercenie nie jest tak dramatyczne jak czasem słyszałem.
O samej maszynce wiele nie powiem -Zapalasz i wierci..
Na poczatku miałem problem z tym że jak trafi na kamień to odruchowo mocniej łapie za uchwyty i przy okazji dodaje gazu co przy dużym kamieniu jest dość niebezpieczne.Ale myślę że to kwestia wprawy.
Podsumowując : Jestem zadowolony z zakupu