20 Maja 2026, 09:36:54 czas Polski

Autor Wątek: Czym zabezpieczyc taras  (Przeczytany 1828 razy)

arecki1338

• Gość
Czym zabezpieczyc taras
« dnia: 23 Sierpnia 2017, 09:46:20 czas Polski »
Jako ze moj taras coraz gorzej wyglada, zdecydowalem sie zdemontowac wszystkie deski (modrzew syberyjski olejowany), wrzucic na grubosciowke i zestrugac troche. Czym to najlepiej zabezpieczyc? Mialem olej z sadolina, ale to tak srednio zdalo egzamin.

Offline marcin6391

Odp: Czym zabezpieczyc taras
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2017, 06:17:32 czas Polski »
Niestety wszystko czego użyjesz, będzie na ok. rok...
po tym czasie należy odświeżać.
Olej wytrzyma krócej

Offline nurtfilozoficzny

« Odpowiedź #3 dnia: 16 Października 2017, 12:33:27 czas Polski »
Jako ze moj taras coraz gorzej wyglada, zdecydowalem sie zdemontowac wszystkie deski (modrzew syberyjski olejowany), wrzucic na grubosciowke i zestrugac troche. Czym to najlepiej zabezpieczyc? Mialem olej z sadolina, ale to tak srednio zdalo egzamin.

Impregnuj dwa razy w roku, ja używam Perkoleum, wcześniej Sadolin i byłem średnio zadowolony. Zbliża się zima, więc może ten artykuł Ci się przyda: http://hardwood.pl/jak-zabezpieczyc-taras-drewniany-przed-zima/

Mam taras dokładnie taki jak Ty z modrzewia syberyjskiego (bo nie stać mnie było na drewno egzotyczne), ale dbam naprawdę o nie porządnie i wygląda po 3 latach nadal znakomicie. Gdybyś miał jakieś pytania to pisz.

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Października 2017, 13:22:21 czas Polski »
Impregnuj dwa razy w roku, ja używam Perkoleum, wcześniej Sadolin i byłem średnio zadowolony. Zbliża się zima, więc może ten artykuł Ci się przyda: http://hardwood.pl/jak-zabezpieczyc-taras-drewniany-przed-zima/

Mam taras dokładnie taki jak Ty z modrzewia syberyjskiego (bo nie stać mnie było na drewno egzotyczne), ale dbam naprawdę o nie porządnie i wygląda po 3 latach nadal znakomicie. Gdybyś miał jakieś pytania to pisz.

Czyżby reklama , trudno powiedzieć .

Może kolega przedstawiłby się w odpowiednim dziale nim linki zacznie podawać .

kerry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Października 2017, 14:32:00 czas Polski »
Mastodont, przedstaw się w odpowiednim dziale, bo to trzeci post, a my wciąż nie wiemy z kim rozmawiamy. Chyba, że chcesz wrzucać spam, to powiedz od razu... >:(

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Października 2017, 15:46:08 czas Polski »
Chłopak chce wyginąć jak jego nick. Zgłoszę go chyba ... ;D

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Października 2017, 19:51:37 czas Polski »
Wiem, że to nie na temat ale ostatnio to już jakaś plaga tych co się nie przedstawiają i tych spamerów.. przestaję to już zgłaszać, Jarek powinien coś z tym zrobić zamiast po nad jechać że nie nas temat piszemy.
Ehhh

Offline pgrzegorz

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Października 2017, 22:26:32 czas Polski »
A ja dostałem od kolegi jakiś mazut co wypływa z ziemi w okolicach sanoka.   Pomalowałem tym altanę która była już malowana jakie 4 lata temu i ewekt jest znaomity, woda spływa jak po kaczce. Teraz chiałem malować donicę ale okazało siè že w okoloicach 13 st na zewnątrz zgęsrniało to jak masło i do niczego się nie nadaje. Jutro wrzucę zdjècia. Może ktoś coś słyszał co to jest.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

mily68

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Października 2017, 12:32:48 czas Polski »
@m_kola jak zamiast zarabiać  będzie tracił czas na porządki to szybciutko wprowadzi zmiany (a i może jakiś moderator się w końcu pojawi).