18 Maja 2026, 19:35:28 czas Polski

Autor Wątek: otwory  (Przeczytany 6607 razy)

Offline mrhammer

Odp: otwory
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Października 2017, 19:03:28 czas Polski »
Ja bym spróbował wiertłem piórkowym.

Offline Salbertone

« Odpowiedź #16 dnia: 08 Listopada 2017, 09:10:15 czas Polski »
Gdyby ktoś miał podobne wątpliwości to mogę się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
Różnica w cenie między Luną a Graphite znacząca więc kupiłem Graphite.
Wiertło się do niczego nie nadawało więc kupiłem Lunę i jestem bardzo zadowolony. Robi robotę.

Ile mądrości jest w starych ludowych porzekadłach... "Chytry dwa razy traci". :/
Never underestimate a dad with woodworking skills

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Listopada 2017, 11:16:06 czas Polski »
Mam dobry komplet świdrów z pilotem ale kończy się niestety na 20 mm. A czasem chciałoby się powiercić szerzej. Dzwoniłem do tego sklepu ,który wskazałeś ale niestety nie wysyłają do Francji. Czekam teraz na telefon z Luny szwedzkiej ,żeby wskazali mi dystrybutora ,który obsługuje Francję.
Czasem zazdroszczę Wam ,że macie taki dobry dostęp do narzędzi markowych w Polsce i w całkiem rozsądnych cenach. Tutaj jak już coś jest markowego to cena zaraz szybuje w idiotycznie w górę. Tak na co dzień to pozostaje chłam z Amazona ale tego zgodnie z Twoją uwagą oduczyłem się kupować.

Offline skraburski

« Odpowiedź #18 dnia: 08 Listopada 2017, 11:23:53 czas Polski »
A nie możesz zamówić z dobrego sklepu zagranicą? Np. Dictum czy fine-tools?

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Listopada 2017, 16:30:16 czas Polski »
Akurat Dictum albo Fine Tools nie mają świdrów Luny. Akurat nie chodzi tu o konkretne wiertła ale generalnie o sytuację.
Pozostają mi rzeczywiście te dwa sklepy, może jeszcze dwa inne i jak tam czegoś nie ma to dupa blada.
Przypomina mi się historia z dystrybutorem Narex'a we Francji , istniał może pół roku może trochę dłużej i finał , nie ma go już.
Może tutaj jest taki rynek ???