30 Kwietnia 2026, 04:18:14 czas Polski

Autor Wątek: warema 1967  (Przeczytany 2975 razy)

Offline victor

warema 1967
« dnia: 19 Października 2017, 07:35:20 czas Polski »
kupilem  o to taka pile tasmowa, czy ktos dokonal podobnego zakupu? i jakich dokonal zmian?
czy korek na kolach powinno sie wyimienic na gume? czy prowadnice tasmy przyrobic na lozyskowa?
gdzie najlepiej kupowac tasmy, czy sa gotowe wymiary czy trzeba zamawiac ?
Potrzebuje dwa rodzaje tasm: jedne do rozcinania i druga do wycinanie ksztaltow, jakie parametry powinny miec? (+ moze do metalu)
z gory dziekuje za wszelkie informacje

Offline wertus23

Odp: warema 1967
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Października 2017, 08:11:50 czas Polski »
Ja kupowałem na ostrzalnia.pl - wybierasz rodzaj a później długość taśmy. Jest wybór można wybrać. Jeśli mogę podpowiedzieć, taśma MKMorse kupiłem najmniejszy wymiar - to do dokładnego, krzywoliniowego cięcia, oczywiście prosto też pójdzie. Drugi rodzaj taśmy jaki mają to już bardziej się nadaje do szybkiego cięcia - szerzej rozstawione zęby i są większe. Kup obydwa rodzaje, zobaczysz jak to w rzeczywistości wygląda --> zdecydujesz co dla Ciebie będzie lepsze.

Offline victor

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2017, 12:57:01 czas Polski »
dzieki wertus23, tasmy w drodze

Offline wstefan

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lutego 2018, 19:41:40 czas Polski »
Victor - jak Ci się sprawuje ta pila? Pytam bo kupiłem dzisiaj Waremę D-10 z 66r ;)
wymieniałeś okładziny na kolach jeżeli tak to co dałeś? korek czy gumę? (w mojej jest tylko metal z rowkami)
tak z ciekawości czy masz prowadnik do taśmy pod stołem? w mojej go nie ma i nie wiem czy to taki standard czy ktoś się nie bał i ...

pozdr
wstefan

Offline victor

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2018, 12:13:23 czas Polski »
wstefan,

Piła sie kręci i tnie, wymienilłem korek na górnym kole, chyba wolałbym gume ale nie wiem gdzie to dostać. W mojej pile konstruktor nie przewidział  dolnej prowadnicy. Brakuje też tej wkładki do blatu (zero clearance ). Czy ty masz taką? Mogłbyś zrobić zdjęcie ?

Offline wstefan

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2018, 13:21:22 czas Polski »
W mojej trudno to nazwać wkładka ;)
Wbity kawałek bukowego drewna i tyle :(

Co do dolnej prowadnicy to chyba wobec tego norma ... U mnie tez brak i nie bardzo widzę miejsce jak to przerobić.

A masz jakąś przykładnie? Bo oryginalnie chyba też nie było

Pozdrawiam
Wstefan

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline victor

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2018, 14:36:34 czas Polski »
Przykładni nie było, kiedyś trzeba będzie dorobić, na razie deska i ściski :)

Offline wstefan

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2018, 22:02:27 czas Polski »
Tak wygląda u mnie wkładka ;)
Z góry i dołu ...

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka