07 Maja 2026, 23:48:11 czas Polski

Autor Wątek: Blat biurka na piny  (Przeczytany 1627 razy)

Offline Seba856

Blat biurka na piny
« dnia: 06 Marca 2018, 11:59:43 czas Polski »
Witam, przechodząc do rzeczy. Jeżeli chce połączyć blat biurka na drewniane kołki to piny będą do tego najlepsze ? Czy są lepsze sposoby na to ?

fyme

• Gość
Odp: Blat biurka na piny
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Marca 2018, 12:09:40 czas Polski »
Ja używam "pinów" czy znaczników jak to u mnie nazywają. Chyba najprostsza metoda.

Offline Seba856

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2018, 12:32:39 czas Polski »
W sumie dlaczego nie ? Jeżeli łączysz na "piny" to też robisz otwory w konstrukcji a później ustawiasz blat bez pinów (po to a żeby równo ustawić i zaznaczyć np. kreską) , czy już od samego początku bezpośrednio dajesz na piny ?

fyme

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marca 2018, 13:14:48 czas Polski »
Blat kładę od razu na piny i na nich ustawiam pod miarę, potem dociskam i jest dobrze :)

Offline Heniek z Tonietut

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2018, 13:23:44 czas Polski »
Ja osobiscie podkladam najpierw a potem po ustawieniu wyjmuje podkladki - pin moze porysowac powierzchnie co czasami moze byc przeszkoda. Szczegolnie przy miekkich materialach i samodzielnym ustawianiu blatu moze moze byc problem ze znalezieniem wlasciwych zaznaczen.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Marca 2018, 13:49:43 czas Polski »
Zgadzam się że wszystkimi ;)

Offline Seba856

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Marca 2018, 15:41:25 czas Polski »
Ja osobiscie podkladam najpierw a potem po ustawieniu wyjmuje podkladki - pin moze porysowac powierzchnie co czasami moze byc przeszkoda. Szczegolnie przy miekkich materialach i samodzielnym ustawianiu blatu moze moze byc problem ze znalezieniem wlasciwych zaznaczen.

Ten patent jest dobry. Jeżeli używasz kołeczków do blatu to większe czy mniejsze a gęściej ?