Tydzień temu kupiłem tego Meeca ojcu w prezencie do przydomowych prac. W weekend przy jej pomocy zrobiłem fotel ogrodowy. Można powiedzieć, że wykonałem około 60-70 cięć pod kątem prostym (deski paletowe). Nie mam większych zastrzeżeń co do dokładności lub powtarzalności cięć. Są na przyzwoitym amatorskim poziomie (co nie oznacza, że są idealne, ale o tym w następnym akapicie). Po tych kilkudziesięciu cięciach nadal trzyma ustawione kąty.
A teraz o tym co nie jest idealne. Z niewiadomego powodu nie zawsze cięła w tym miejscu w którym chciałem. Tzn Rysuję linię na desce, przykładam "na sucho" tarczę do linii biorąc pod uwagę krawędź zębów, blokuję deskę ściskiem, tnę i otrzymuję cięcie dokładnie po linii ołówka. Wszystko pięknie! Kolejnym razem powtarzam procedurę i otrzymuję cięcie 1-2mm obok linii ołówka. Nie potrafię powiedzieć czy to brak wprawy może brak sztywności konstrukcji.
Piła, jak wszystkie marketówki w tej cenie, sprawia wrażenie mało solidnej. Mam pewne obawy że mogą być problemy z trzymaniem kątów. Miejmy nadzieję, że nieuzasadnione.
Podsumowując. Warto tę piłę kupić jeśli lubisz ramatorsko coś zbudować i będziesz ciął deski kilka razy w roku a możliwe różnica na poziomie 1-2mm w cięciu są dla Ciebie akceptowalne.
Wydaje mi się do takich prac jak zbudowanie domku na narzędzia ta piła będzie wystarczająca.