Witam. Jestem totalnym laikiem, jeśli chodzi o wiedzę stolarską, dlatego się tu zarejestrowałem prosząc o pomoc. Chciałbym rodzicom zmontować prostą szafę z 2 dzwiami przesuwnymi i 2 szafki, jedna na buty z dżwiami przesuwnymi i druga z dżwiami otwieranymi zakrywająca licznik na gaz w mieszkaniu. Wysokość od podłogi do sufitu jest nierówna, w jednym miejscu 242cm w innym miejscu 244cm,
Wymiar szafy przewiduje na : szer: 120cm x wys. 239cm x głębokość 70cm.
Czy da radę zamontować system jezdny na wieńcu górnym system TOP LINE firmy Hettich jeśli jest szerokość tylko 120cm? Nie będzie problemu przy montaży wieńca górnego mając luzu tylko 3cm?
Jeśli jest możliwość i nie będzie problemu to na jakie wymiary wyciąć formatki pod ten system montując na wieńcu górnym przy wymiarach szer. 1200mm x wys. 23900mm x głębokość 700mm.
Jak to zamontować, mam instrukcję katalog Hettich System Top Line L, nie bardzo jestem pewny czy dobrze planuje wyciąć formatki pod ten system? Proszę o poradę. Ile trzeba dodać, odjąć mm? To samo do szafki na buty, a także szafki pod licznik wyciecie okucia do 2 szt. dzwi rozsuwanych?
Jakis inny solidny zestaw montażowy proponujecie przy szafach z dżwiami przesuwnymi z zamontowaniem prowadnic na górze?
Moje wstępne wymiary:
1. Szafa z dzwiami przesuwnymi (preferowany system montażu System TOP LINE L) : Przykładowe foto, proszę nie sugerować się zdjęciem tylko poglądowo system przesuwny przewiduje jak w/w. Głębokość ma być 70cm, a nie 65cm
2. Szafka na buty z dzwiami przesuwanymi
3. Szafka