23 Kwietnia 2026, 17:27:03 czas Polski

Autor Wątek: Wkrętarka czy zakrętarka  (Przeczytany 2727 razy)

Offline michal1410

Wkrętarka czy zakrętarka
« dnia: 09 Marca 2019, 09:04:39 czas Polski »
Cześć,witam wszystkich
Mój pierwszy post,więc na początku z góry podziękuję za każdą pomoc.
Potrzebuję narzędzia które da radę wkręcić 20-25 cm wkręty ciesielskie z łbem talerzowym. To jest warunek konieczny.
Takie wkręty będą wkręcane rzadko,ale będą. Większość czasu wkrętarka będzie używana do lekkiej pracy. I tu pytanie czy jest uniwersalne narzędzie które da radę z jednym i drugim tematem,czy lepiej wziąć zakrętarkę. Dodam że wkrętarki w firmie są,ale nie zaszkodzi jakby pojawiły się kolejne do lekkich prac.
Może jakieś zestawy. Cena bez znaczenia,ale myślę, że niema co przesadzać:) Nie jesteśmy firmą budowlaną,pracujemy na narzędziach bosch professional i nieraz wkrętarki leża tydzień czy dwa nieużywane. Wydaje mi się, że niema konieczności kupować najwyższej, czytaj najdroższej opcji.
Proszę o sugestie konkretnych modeli, ewentualnie parametry jakie są konieczne do wkręcenia takich wkrętów
Dzięki
Pozdrawiam Michał

Offline amciek

Odp: Wkrętarka czy zakrętarka
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marca 2019, 10:42:24 czas Polski »
Jak masz Boscha to kup coś z Boscha żeby akumulatory były kompatybilne.

Milwaukee ma fajne wkrętarki ale to inny typ aku.

Offline michal1410

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marca 2019, 12:01:12 czas Polski »
Fajnie by było,żeby aku pasowało. Ale nie jest to warunek konieczny. A jaki moment musi mieć taka wkrętarka, żeby dała radę wkręcić takie wkręty

Offline Przemcio

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Marca 2019, 20:26:32 czas Polski »
Ja mam 60nm festoola i przy spaxach 240mm nawet się nie zająknie.

Zakrętarka fajna ale nie jest niestety uniwersalna. Do sporadycznego wkręcania takich wkrętów jednak porządna wkrętarka bardziej się sprawdzi.

Offline michal1410

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2019, 09:20:23 czas Polski »
GSR 18VE-EC 2x4,0 Ah
Bedzie ok??