Witam wszystkich.
Dawno nic nie dodawałem a się trochę tego narobiło.Niestety to co najbardziej mi się podoba nie będzie dodane bo mój wspaniały laptop przestał czytać karty z aparatu

.
Postanowiłem utworzyć wątek bo chciałem się z wami podzielić fajną metodą na mocowanie przedmiotów przy toczeniu którą dopiero teraz w pełni wypróbowałem.Metoda ta polega po prostu na przyklejeniu obrabianego elementu na klej na gorąco do na przykład kawałka drewna zamocowanego w uchwycie tokarskim.Niby takie proste i banalne a człowiek dopiero teraz się na to zdecydował

. Do tej pory tą metodą przetoczyłem trochę starych talerzy i innych pierdół między innymi kredki z poniższych zdjęć.
"Klejonka" z kredek powstała na skutek zobaczenia w internecie pierdół typu korki do wina czy pierścionki zrobionych właśnie z przetoczonych kredek.Uznałem że jak inni to ja też

.I tak powstały dwa próbne coś.Technika fajna ale upierdliwa bo ciężko się obrabia.Lecz na drobne pierdoły typu gałki szafek się nadaje.
Wrzucam też zdjęcia czterech obudów na oprawki do ledów.Ma to być zamontowane na suficie za pomocą tych blach.Materiał brzoza.Dwa są w jednym kształcie dwa w innym.