Witam wszystkich.
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał okazje pracować na ukośnicy metabo KGS 315 plus i na innych maszynach podobnej klasy tak by móc porównać jakość wykonania, stabilność itp.
Pytam w celach informacyjnych, bo jestem "szczęśliwym" posiadaczem takiej piły, jest to moje pierwsze urządzenie tego typu. Wybierając tę piłę myślałem, że kupuję najlepsze dostępne urządzenie w klasie (oczywiście poza kapexem bo to jest inna liga cenowa i jakościowa).
Mam ją już dłuższy czas ale nie pracowałem na niej zbyt dużo. Ostatnio jednak miałem okazję trochę pociąć i zauważyłem, że laser gubi linie no i kąty nie do końca się zgadzają. (oczywiście można to ustawić i tak, też zrobiłem, zobaczymy co będzie) ale od urządzenia za te pieniądze oczekiwałbym, że fabrycznie wszystko będzie już wyregulowane. A może jestem malkontentem, który ma za duże wymagania.
Na plus mogę stwierdzić, że mocy nie brakuje i jakość cięcia nie jest najgorsza, aczkolwiek układ suwadeł mógłby być bardziej stabilny.
Ciekawi mnie czy ktoś może powiedzieć jak w konfrontacji z metabo wypada makita, dewalt, bosch i tak dalej.
Pytam, bo noszę się z zamiarem kupienia niewielkiej pilarki stołowej, myślałem o metabo ts 254, ale teraz już nie jestem pewien. Mam tak, że preferuje mieć wszystko od jednego producenta, ale teraz jestem w kropce.
Ogólnie żałuję, że nie dozbierałem na kapexa. Dodam że dłubie amatorsko i w sumie dopiero zaczynam
pozdrawiam