19 Kwietnia 2026, 00:26:51 czas Polski

Autor Wątek: gdzie kupować elektronarzędzia  (Przeczytany 1921 razy)

Offline marpiko

gdzie kupować elektronarzędzia
« dnia: 22 Września 2020, 22:25:57 czas Polski »
Gdzie najczęściej kupujecie wszelkiej maści elektronarzędzia? Stacjonarnie, online, jeśli online to gdzie? Czy ktoś z was zamawiał na allegro? Widziałem, że różne marki mają tam swoje oficjalne sklepy np. AEG.

Offline amciek

Odp: gdzie kupować elektronarzędzia
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Września 2020, 08:08:04 czas Polski »
Tam gdzie taniej.
Możesz próbować w jednym sklepie ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze tak będzie najtaniej. Może wygodniej chociaż to kwestia dyskusyjna. Z reguły gwarancja odbywa się door to door więc sklep w ogóle w tym nie uczestniczy.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline tayjkt

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Września 2020, 08:34:26 czas Polski »
Ja zawsze sprawdzam ceny z allegro i ceneo i kupuję tam gdzie taniej z dostawą.
Choć powoli przerzucam się  na stacjonarne sklepy jak wiem, że mi tam doradzą i dadzą często lepszą cenę niż online, zwłaszcza jak kupujesz więcej rzeczy.
Większość rzeczy staram się kupować dobrych i znanych firm wtedy nie mam problemów z gwarancją i zwrotem.

Offline marpiko

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Września 2020, 11:06:54 czas Polski »
no właśnie, tu różne są kwestie, czy mamy już coś konkretnego na oku i tylko po prostu kupić, czy potrzebujemy porady, z zakupami w necie też bywa różnie i niestety trafiają się średnio solidne miejsca gdzie w razie problemów może być spory problem żeby się dogadać

Offline tayjkt

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Września 2020, 15:55:41 czas Polski »
W przypadku zakupu online od daty dostarczenia do Ciebie produktu masz 14 dni na zwrot.
W przypadku zwrotu brana jest pod uwagę wiadomość, więc wysyłasz maila z informacją, że odstępujesz od umowy i jest to wiążące i na spokojnie w ciągu kilku dni możesz wysłać. Nie chodzi o to, by w ciągu 14 dni towar znalazł się u sprzedającego tylko by w ciągu 14 dni to zgłosić.

Poradę też możesz dostać w sklepie online wystarczy do nich napisać, czasem mają czaty na stronie gdzie można też się podpytać, a nawet wysłać maila.

Ogólnie dobrze jest znaleźć w swojej okolicy specjalistyczny sklep z serwisem wtedy najlepiej doradzą. A dla tych co takich miejsc nie mają postały fora takie jak te.