25 Kwietnia 2026, 00:27:04 czas Polski

Autor Wątek: W jaki sposób połączyć wieniec dolny od spodu?  (Przeczytany 8610 razy)

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
Odp: W jaki sposób połączyć wieniec dolny od spodu?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Listopada 2016, 14:14:11 czas Polski »
Woda z octem? A co to daje

Mówią  starzy  stolarze , że trudniej  jest wyciągnąć gwoździa zardzewiałego od czystego , ;) dlatego ocet jako kwas .
Dobrze jak byś  to  zweryfikował  :)

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #31 dnia: 06 Listopada 2016, 23:22:34 czas Polski »
Czasami zdarza mi się robić przeprowadzki kuchni i przez to zdarza się, że muszę jakąś szafkę np zmniejszyć czyli i rozkręcić. Trafiły się i zardzewiałe konfirmanty rzeczywiście dobrze trzymają ale główny problem z wykręceniem to był taki, że otwór pod bita robi się okrągły ;)

Przy okazji przeprowadzek, nigdy nie trafiłem nawet na jednego kołka, a już nie wspomnę o domino, za to najczęstsze co mnie dziwiło to trawersy zamocowane na jednego konfirmanta na stronę... i się trzyma latami...

Co do gwoździ to czasami rozbieram palety i potwierdzam, że zardzewiałe się trzymają jak wklejone ;)

Offline Sredniakk2

« Odpowiedź #32 dnia: 30 Listopada 2016, 11:28:30 czas Polski »
Ja osobiści wole robić wszystko na wkrętach mam pewność że będzie się trzymało bo jak raz szafkę na kleju przykleiłem to jak w nocy spadłą to wszyscy na dwie nogi podskoczyli ;-P he eh eh  ;D

Offline morosoph

« Odpowiedź #33 dnia: 30 Listopada 2016, 14:15:02 czas Polski »
A my - mogę napisać "osobiście" wolimy, abyś zrobił wszystko najpierw w odpowiednim dziale :)