15 Maja 2026, 12:50:37 czas Polski

Autor Wątek: Witajcie.  (Przeczytany 1709 razy)

Offline Morświn

Witajcie.
« dnia: 24 Lipca 2013, 00:21:44 czas Polski »
Witajcie mam na imię Adrian i mam 17lat. Głównie  interesuje mnie toczenie w drewnie i tym się zajmuje od jakiś trzech lat. Obecnie chodzę do technikum niestety nie związanego z drewnem. Na forum jestem od początku lecz dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto.

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
Odp: Witajcie.
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipca 2013, 00:27:49 czas Polski »
No witamy :) Mnie przygoda z toczeniem dopiero czeka... (pozdrawiam teścia) hehehe

Załóż katalog swój w galerii i tam pokaż pracę (wraz z małym opisem). Z chęcią rzucę okiem na takie prace...
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lipca 2013, 07:33:58 czas Polski »
Witaj :) Chyba jesteś najmłodszy, ja najstarszy ;D
Ciekaw jestem Twoich prac. Na forum nie ma wpisów o toczeniu. Może zaczniesz? Jaką maszynę posiadasz, jakie akcesoria? Może na początek napisz recenzję maszyny w dziale tokarki.
Powodzenia

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lipca 2013, 11:20:48 czas Polski »
Witam,
 mnie też baaaardzo interesuje jakiej maszyny używasz.

Na tym forum jest jeszcze kilka osób młodszych, w tym ja  ;D

Offline Morświn

« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lipca 2013, 14:51:34 czas Polski »
Witajcie. Nie sądziłem że kogoś to zaciekawi. O wpisach na temat maszyn na razie nie mam za bardzo ochoty i pomysłu. Może z czasem...
No z maszynami jest tak że na początku używałem jednej z tańszych (żeby nie powiedzieć najtańszych) tokarek na rynku zakupionej w tak znienawidzonym przez pana JarkaO markecie budowlanym. Niestety nie jestem w stanie podać jej nazwy ponieważ teraz leży od dłuższego czasu w niedostępnym miejscu. Od około roku używam tokarki firmy GOMAD (DN KA) na tabliczce znamionowej widnieje napis: Gorzowskie zakłady przemysłu maszynowego leśnictwa. Tokarka ma 32lata więc do najnowszych osiągnięć techniki nie należy ale i tak jest bardzo dobra (żeby nie powiedzieć wspaniała). Posiadam do niej parę rodzajów kłów i dość sporo różnych dodatków takich jak : tarcza do szlifowania, 4 różne podpórki pod dłuta, szczęki 100mm(dokupiłem teraz czekam na nowe) przedłużenie łoża dorobione przez poprzedniego właściciela kopiarka też jego wyrób. no i stolik do szlifierki. A i dostałem komplet dłut gratis. Jest naprawdę dobrą maszyną pomimo paru napraw uważam że warto było jechać po nią 600km. Trochę się rozpisałem więc już kończę choć do opowiedzenia o niej jeszcze sporo. Jak ktoś jest ciekawy chętnie odpowiem.