23 Czerwca 2026, 00:09:55 czas Polski

Autor Wątek: Zmiana w reg. dotycząca giełdy  (Przeczytany 4284 razy)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
Odp: Zmiana w reg. dotycząca giełdy
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Czerwca 2015, 11:14:19 czas Polski »
Ja mam tel. przy sobie, więc oko mam na wszelkie działania otwarte (forum, www, YT, fb...). Po info od Was ze spamem działam od razu. Ok sprawdzę jeszcze jakieś wtyczki do takich ogłoszeń do forum.
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

mily68

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Czerwca 2015, 12:23:20 czas Polski »
Jestem za tym aby w dziale giełda ogłoszenia były aktywowane dopiero po akceptacji admina.

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #17 dnia: 18 Czerwca 2015, 12:47:36 czas Polski »
Też jestem za tym

Offline prezio

« Odpowiedź #18 dnia: 18 Czerwca 2015, 13:39:19 czas Polski »
to jest dobry pomysl.
Dodam tylko jeszcze jedno.
Z  uwagi na fakt ze gielda bedzie pod kontrola  to moze sie okazac ze beda wrzucac ogloszenia w inne watki - wtedy uwazam ze powinno sie dac bana na konto.

------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Czerwca 2015, 16:25:30 czas Polski »
 ;D ;D Jakiegoż znów banana? ;D ;D

A tak na poważnie to wszystkie ograniczenia są do obejścia dla kogoś kto będzie tego chciał.
A jak będzie złośliwy to zaśmieci wszystko. Nawet jesłi mu dasz "banana" ;D to zaloguje się pod inną nazwą.
Dać im miejsce gdzie będą mogli się reklamować, a kto nie będzie zinteresowany to nie musi tam zglądać.
Z kolei ktoś kto szuka czegoś poszuka sobie tam i nie będzie zaśmiecał wątków.
No i przy okazji szefo (JarekO) będzie mógł zarobić jeśli pewne ogłoszenia bądą płatne. Bo czemu nie?
Za ogrom pracy i stworzenie nam miejsca gdzie się możemy wykazać i porozmawiać należy mu się.

Pozdrawiam.

Offline prezio

« Odpowiedź #20 dnia: 18 Czerwca 2015, 16:42:19 czas Polski »
Bana na rama ;) hihihih

Kazde ograniczenie generuje zlosliwwosc ludzka - i tu sie zgadzam.
Ale zasady tez musza jakies byc;)
Co do reklam  platnych - obawiam sie ze Forum nie jest miejscem na platne;) oczywiscie Jarek O . moze rozszerzyc swoj  portal dom i drewno z oferta reklam (oczywiscie nie w nadmiarze z uwagi na to zeby pozniej portal nie byl tylko reklamowy ;)
Forum to forum a nie kuznia reklmodawcow;) gielda miala byc dla ludzi prywatnych a nie dla firm ;(
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Czerwca 2015, 21:20:40 czas Polski »
Jestem za tym aby w dziale giełda ogłoszenia były aktywowane dopiero po akceptacji admina.
Też jestem za tym

mily68

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Czerwca 2015, 22:35:53 czas Polski »
Giełda powinna być dla forumowiczów. Rozumiem przez to ludzi aktywnie (bardziej lub mniej) udzielających się na forum. Niektórzy rejestrują się tylko po to żeby "klepnąć" ogłoszenie nie przywitawszy się (a tak zaciekle walczyliśmy u Jarka o zmianę regulaminu). Według mnie "powitanie" ma charakter informacyjny - jestem amatorem z większym lub mniejszym doświadczeniem, zawodowcem - zajmuję się ...., skąd jestem. Dzięki temu można liczyć na pomoc lub samemu pomóc komuś ze swojego regionu. Ja dzięki temu mogłem obejrzeć wyrówniarko - grubościówkę u forumowicza z mojego miasta a od innego (z miasta gdzie z kolei pracuję) kupiłem pilarkę taśmową. Ma to również duże znaczenie biorąc pod uwagę giełdę - inne zużycie maszyny będzie u amatora a inne u zawodowca, można podjechać i obejrzeć towar przed kupnem, nie pchać się w coś podejrzanego (patrz najnowsze z giełdy - jestem amatorem a maszynę sprzedaję bo ją wziąłem na dofinansowanie a nie jest mi potrzebna - dziwne bo nie wiadomo czym się człowiek zajmuje - niby amator a na maszynę stolarską dostał dofinansowanie...) itp.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Czerwca 2015, 22:38:52 czas Polski »
Nawet jeśli handlarz chce dodać ogłoszenie to powinien być aktywny i pomagać w doborze...
Chętnie bym przyjął radę na takiego reklamodawcy jeśli by wiedział co pisze i chciał pomóc sprzedając to co mi się przyda...

mily68

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Czerwca 2015, 22:48:57 czas Polski »
Otóż to. A jak się zwraca uwagę to borsuczą się jak nie wiem co. Nie chcę nikogo obrażać ale czasem buractwem zajeżdża na kilometr.