Witam wszystkich pasjonatów drewna i majsterkowiczów.
Czytam Wasze, a teraz to już chyba nasze forum od jakiegoś czasu. Wcześniej obejrzałem większość filmów Pana Jarka i powiem jedno: nie ma chyba w naszym kraju lepszego miejsca gdzie ludzie tak chętnie i rzeczowo dzieliliby się swą wiedzą i doświadczeniem w zakresie stolarstwa i szeroko pojętego DIY. To jest właśnie powód dla którego postanowiłem dołączyć do tego grona.
Mieszkam na Warmii, niedawno wybudowałem dom (z drewna oczywiście

i zamieszkałem z nim. Tym samym spełniłem swoje marzenie o powrocie na wieś. Jak to po budowie domu, zaczęły się plany, pomysły... zarówno moje jak i żony

. Kolejka robót do wykonania jest coraz dłuższa i z pewnością ich realizacja zajmie lata: taras, drewutnia, domek narzędziowy, zabudowy, regały w spiżarni... można długo wymieniać. Na szczęście znalazłem miejsce w internecie, które oferuje spore know-how w tej dziedzinie.
Sukcesywnie, lecz powoli będę realizował swoje zamiary, a w razie pojawienia się wątpliwości czy pytań, pozwolę sobie korzystać z Waszego doświadczenia i pomysłowości. A jeśli będzie się czym chwalić, chętnie to zrobię w dziale "realizacje krok po kroku".
Na pierwszy ogień pójdzie stół warsztatowy, bo bez niego trudno ruszyć dalej.
Pozdrawiam.