08 Maja 2026, 13:05:09 czas Polski

Autor Wątek: Narzędzie do zdejmowania sidingu  (Przeczytany 1516 razy)

Offline msx2

Narzędzie do zdejmowania sidingu
« dnia: 03 Lutego 2016, 15:57:00 czas Polski »
Cześć. Kończą mi się już pomysły pod jakimi hasłami w Google, na Allegro i w innych castoramo-podobnych miejscach tego szukać...

Czy ktoś spotkał się może z czymś takim:

i jest w stanie podpowiedzieć jak i gdzie takowe cholerstwo znaleźć, albo może zna jakiś inny pro-tip na zdejmowanie części sidingu?
Chodzi mi głównie o to, aby nie dłubać na siłę śrubokrętem w tych "zamkach" i nie spędzić pół dnia nad zdejmowaniem kilku elementów tylko po to żeby puścić kabel w ścianę i znów je zakładać...

Dzięki!

Offline Przemcio

Odp: Narzędzie do zdejmowania sidingu
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2016, 17:33:51 czas Polski »
Zrob sobie taka łapkę i po problemie :)

Know how juz masz na zdjęciu. :)

Offline msx2

Odp: Narzędzie do zdejmowania sidingu
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2016, 21:56:47 czas Polski »
Zrob sobie taka łapkę i po problemie
Zajechałem po drodze do domu do Castoramy i Leroy Merlin. W tym pierwszym pracownik miał dość spore "poczucie humoru", bo jako narzędzia do zdjęcia sidingu zaproponował mi "młot i przecinak".
Tak więc chyba nie będę miał innego wyjścia... :) Ciekaw byłem czy gdzieś można coś takiego za grosze dostać, coby nie bawić się w wyginanie szpachelek.

@krzyś48: łapka by prędzej pasowała, w sumie mam podobną to sprawdzę, czy mocno za duża jest czy się nada. Dzięki za chęci :)

Swoją drogą, znalazłem też, że się to to nazywa zip tool, tylko ponownie - jak po polsku, zielonego pojęcia :D