16 Czerwca 2026, 06:32:26 czas Polski

Autor Wątek: Stojak od Pana bobra.  (Przeczytany 3354 razy)

Offline Morświn

Stojak od Pana bobra.
« dnia: 17 Listopada 2013, 23:53:53 czas Polski »
Nie miałem pojęcia jak to nazwać więc poszła taka pierwsza myśl :P.Jak byłem na rybach już jakiś czas temu znalazłem pieniek po drzewie ściętym przez bobra (szukałem takiego od dawna :D) jako że akurat miałem przy sobie piłę to skorzystałem z okazji.... Pieniek przez jakiś czas suszył się w kotłowni przy piecu.Za bardzo nie wiedziałem co z niego zrobić więc go okorowałem i wyrównałem spód a miejsca po zębach przeszlifowałem ręcznie aby było widać załamania.Początkowo miał być to przycisk do papieru ale po co mi on?Uznałem że szkoda żeby tylko stało i przeszkadzało więc nawierciłem dwa otwory pod kątem na długopis i ołówek a w podstawie zrobiłem rowek (wiertłem) na kabel od telefonu żeby nie spadał jak nie jest podłączony.Całość pokryta lakierem bezbarwnym a spód olejem mineralnym.Ot taki mały gadżet na biurko ;D. Wrzucam fotkę jeszcze jednego powalonego drzewka.

mily68

• Gość
Odp: Stojak od Pana bobra.
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2013, 08:36:31 czas Polski »
Koledzy rozmowy o telefonach to albo na PW albo na innym forum ;)
Adrian - sądziłem, że na ryby to się z wędką chodzi (no nie myślałem, że idąc na połów dopuszczasz myśl o "przypadkowym" ścięciu drzewa ;) ).
A co zabierasz na grzybobranie?

P.S. Fajnie wyszedł gadżecik... :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2013, 13:17:24 czas Polski »
Ciekawe jakimi dłutkami pracował ten bóbr ? no i jak je ostrzy  ;D
A prawdziwy wędkarz to na ryby idzie z wędką ,piłą do drzewa-drewna i aparatem foto :D
pytacie po co? a po to że jak rybki nie biorą to można uciąć ciekawy kawałek drewna lub ściąć drzewo(ale takie malutkie) na jakiś nowy projekt ;) a stojak przedni OK :)

Offline Morświn

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopada 2013, 13:58:45 czas Polski »
sądziłem, że na ryby to się z wędką chodzi (no nie myślałem, że idąc na połów dopuszczasz myśl o "przypadkowym" ścięciu drzewa ;) ).

Drzew nie ścinam tylko trzeba być przygotowanym jakby coś leżało na drodze :D albo pociąć gałązki na ognisko ;)

A co zabierasz na grzybobranie?
Na grzybobranie to saperkę i wykrywacz metalu ;D dziwne bo zwykle wracam bez grzybów ::).

ściąć drzewo(ale takie malutkie)
Nie ścinam drzew bo wiem co za to grozi ;D

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Listopada 2013, 15:40:50 czas Polski »
Najwięksi twórcy podglądali przyrodę. No cóż bóbr też człowiek, trzeba go pochwalić  ;):)

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Listopada 2013, 15:50:00 czas Polski »
Fajnie wygląda ten czubek. Poczekajmy na Szczepana, niech się wypowie na temat snycerki bobra.  ;D :P

mily68

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2013, 22:22:09 czas Polski »
trzeba być przygotowanym

No tak - to jest argument :)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2013, 22:49:03 czas Polski »
Ha no to jest wykorzystanie zwierząt do własnych celów ;)))) Super pomysł z użyciem tak zastanego materiału.
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline Lidka

• Administrator
  • Sr. Member
  • Ocena +4/-1
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Listopada 2013, 23:43:29 czas Polski »
Czy to nie jest zboczenie, widzieć w każdym kawałku drewna "COŚ"? Ja ostatnio wyciągnęłam z palety z  opałem kromkę dęba z pięknym zakręconym usłojeniem. Widlak ładował to klientowi na przyczepę i wyszarpałam kawałek. Chyba uda się z tego deskę zrobić :)

Offline Jakub

« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopada 2013, 00:46:35 czas Polski »
Ja mam chyba takie "normalne" zboczenie zawodowe: jak wchodzę do kogoś do mieszkania to pierwsze co oglądam schody, podłogi, meble itp :D to takie stolarskie :D

Moja koleżanka się śmieje, że najładniejszy komplement jaki ode mnie dostała to że ma ładną komodę w pokoju  ;D

Czy to już się leczy? :o
Pozdrawiam Jakub.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Listopada 2013, 00:53:54 czas Polski »
Hehe ja też tak mam - czasem to bywa obiektem żartów :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #11 dnia: 19 Listopada 2013, 15:36:01 czas Polski »
Nie ścinam drzew bo wiem co za to grozi ;D
No nie żartuj nigdy nie miałeś wędki z leszczyny?
A tak przy okazji mi się przypomniało  :P było nas trzech jeden miał spining drugi wędkę z bambusa no ja nie miałem nic ::) bo nie kręciło mnie łapanie ryb 8) ale wzięli mnie ze sobą  i zrobili wędkę z no....z leszczyny  :o i zgadnij kto nałapał więcej rybek bo nie ryb? ;D