05 Maja 2026, 08:28:33 czas Polski

Autor Wątek: Wrzecionowa szlifierka oscylacyjna TRITON TSPS 450  (Przeczytany 6704 razy)

Offline ROBERT

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Ten się nie myli, kto nic nie robi .
  • View Gallery
    • YouTube
Wrzecionowa szlifierka oscylacyjna TRITON TSPS 450
« dnia: 21 Lutego 2016, 15:25:23 czas Polski »
Co sądzicie ?  :D
Pozdrawiam
Robert

Offline robson

Odp: Wrzecionowa szlifierka oscylacyjna TRITON TSPS 450
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2016, 21:50:44 czas Polski »
Filmik jak zwykle ciekawy :D
maszyn w warsztacie przybywa a Ty na dachu siedzisz  ;D

Offline molu

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2016, 22:16:45 czas Polski »
Mam identyczną. Widzę (a raczej słyszę), że u Ciebie też podobny dźwięk wydaje maszyna  po uruchomieniu.. taki jakiś gwizd. Sądziłem, że to może mój egzemplarz, po pewnym czasie używania tak gwiżdże. Co mi przeszkadza, to lekkie bicie na niektórych walcach. Zapewne każda maszyna ma inaczej. Kolejna sprawa - po podłączeniu odkurzacza, na małych średnicach walców, przy szlifowaniu wewnątrz niewielkich otworów przysysa materiał do blatu.. przez te dziurki w pierścieniach.  Nie da się wtedy przesuwać po blacie materiału, za duży opór.
Przymierzam się do zakupu papieru ściernego, ale chyba zdecyduję się za zakup na allegro, rurek robionych na zamówienie, na wymiar. Niestety problem z małymi średnicami.

T.

Offline ciosekl

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2016, 07:35:27 czas Polski »
Witam,

też posiadam o urządzenie i jestem zadowolony. U mnie bicia wrzeciona ni zauważyłem a co do filmu to trzeba rzeczywiście mocniej dokręcić śrubę, żeby guma się rozszerzyła... bez obaw - łatwo ni pęknie :P

Kupowałem przez niemiecki Ebay (ktoś z rodziny kupował i przywiózł) i z dodatkowymi papierami ściernymi wyszło mnie poniżej 700zł. Wtedy też dowiedziałem się że na Ebay można się targować:) Ponoć standardową opcją jest możliwość zaproponowania swojej ceny i sprzedawca zgadza się lub nie - w moim przypadku kilka Euro cena w dół.

z podobnych urządzeń podoba mi się to:

Offline wiewiór

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2016, 11:25:31 czas Polski »
Niecałe 200$+ pochylany stolik.

Offline molu

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2016, 12:07:04 czas Polski »
Ale.. niedostępna w Europie, poza tym na 110V. Sprowadzić można, ale nie ma taniochy wtedy.
Jest alternatywa do niej, dostępna w UK.

T