14 Maja 2026, 17:33:59 czas Polski

Autor Wątek: kapex opinia po zakupie... oraz ciekawa historia  (Przeczytany 1886 razy)

Offline PawełMak

kapex opinia po zakupie... oraz ciekawa historia
« dnia: 03 Maja 2016, 09:45:33 czas Polski »
witam. jakiś czas temu rzuciłem na forum pytanie nt kapex'a. Teraz juz po zakupie chciałbym podzielić się swoją opinią po paru cięciach i sprawdzeniu sprzętu.
kapex'a kupiłem 26 kwietnia. super fajnie wszystko fajnie wyglądało, przywiozłem sprzęt do warsztatu. Dla testu zrobiłem ramkę aby sprawdzić poprawność 45 stopni. Po złożeniu ramki w jednym z rogów brakowało około pół cm więc kąty pozostawiały wiele do życzenia. Szybki telefon do przedstawiciela Festoola na małopolskę ( bardzo szybka reakcja) i kapex juz po 2 godzinach był u sprzedawcy i czekał na kuriera. Pojechał na regulacje do Warszawy( tylko serwis może kalibrować sprzęt na własna rekę traci się gwarancję) wszystko byloby zrobione po 2 dniach ale firma kurierska potrzebowała 4 dni na wysłanie w dwie strony przesyłki. Tak więc po tygodniu sprzęt był u mnie. Po paru cięciach okazało się ze wszystko jest już ok. Sprzęt tak jak przewidywałem działa ultra precyzyjnie. Wszystko co jest w sieci nt kapexa i jego precyzji jest prawdą. Od razu zdementuje kwestię chwiejności sprzętu. kapex jest bardzo stabilny. Fakt jak się użyje sporej siły to się zachwieje. No ale jeżeli chodzi o normalne użytkowanie swietnie się sprawuje. Laser świetna sprawa. Podsumowując sprzęt świetny. kosztuje kupę kasy ale wydaję mi się że warto. Nie kupowałem jeszcze wózka do niego ale raczej to zrobię bo troche niewygodnie się go nosi. Szczególnie na robocie. Zastanowię się jeszcze czy kupoiwać wózek czy stojak( dewalt bo cena spoko). W warsztacie robię juz stół pod kapexa. na chwile obecna to tyle. pozdrawiam

Offline kowalbar

Odp: kapex opinia po zakupie... oraz ciekawa historia
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maja 2016, 16:03:15 czas Polski »
A tak z ciekawości to jaki pieniążek dałeś?
kowalbar

Offline PawełMak

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maja 2016, 17:11:58 czas Polski »
cena w okolicach tych co na aledrogo:)

Offline pawelOlsztyn

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maja 2016, 11:09:40 czas Polski »
Pierwszymi zdaniami zbudowałeś taką dramaturgię, że spodziewałem się negatywnej opinii, a tu proszę  ;)
To dobrze że szybko załatwili sprawę, od tego w końcu są. Dzięki za opinię, niech Ci służy do końca i jeden dzień dłużej  ;)