25 Kwietnia 2026, 09:10:21 czas Polski

Autor Wątek: Makita CLX201X zestaw COMBO - zna ktoś, warto?  (Przeczytany 10651 razy)

Offline leśny człowiek

Odp: Makita CLX201X zestaw COMBO - zna ktoś, warto?
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Października 2016, 07:43:07 czas Polski »
I jak tam leśny człowieku, kupiłeś coś?Zastanawiam się właśnie nad tym zestawem COMBO Makity:
Sorki, dopiero dzisiaj zobaczyłem Twój post.
Zastanawiałem się, zastanawiałem, aż ta wkrętarka zniknęła w dobrej cenie. Stanęło na tym, że kupiłem Metabo Powermaxx BS, dosyć krótko ją użytkuję, a więc za wcześnie na miarodajną ocenę i do tej pory używałem wkrętarek pokroju Eurotec - nie mam dostatecznej skali porównawczej, ale póki co zadowolony jestem bardzo, fajne narzędzie.

Offline darzuk

« Odpowiedź #16 dnia: 10 Października 2016, 13:50:19 czas Polski »
Spoko, dzisiaj przyszła do mnie przesyłka: zestaw wiertarko-wkrętarka PowerMAXX BS  i PowerMaxx SSD. Akurat ten zestaw jest droższy od Makity (w sklepach w którch sprawdzałem równo stówkę 649 i 749), ale ma 3 baterie 2 Ah, a Makita 1,5 Ah i nieco wyższy maksymalny moment obrotowy. Jak będzie się sprawowało, zobaczymy.

Offline gumajunior

« Odpowiedź #17 dnia: 02 Grudnia 2016, 23:03:06 czas Polski »
Witam
odświeżę troszkę temat, jak wam się sprawuje ten zestaw, jak baterie się sprawują jak ładowarka ładuje.
zestaw już zamówiony, ale zawsze można odesłać.  :P

Pozdrawiam

Offline darzuk

« Odpowiedź #18 dnia: 12 Grudnia 2016, 15:19:56 czas Polski »
Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale zestaw w pełni się sprawdził. U mnie w zestawie były 3 baterie, więc nawet przy intensywnych pracach na dwie wkrętarki nie było większego problemu. Ładowanie -  pół godziny i można dalej pracować. Mam w domu wkrętarkę sieciową skill. Metabo mniejsza i na akumulator ale przy wkrętach 10 cm i 8 cm na torx skil nie daje rady dokręcić, a wkrętarka metabo na 1 biegu bez problemu wciska takie wkręty w belkę.