17 Czerwca 2026, 03:39:25 czas Polski

Autor Wątek: Rozdrabniacz ogrodowy  (Przeczytany 1603 razy)

Offline mefiu

Rozdrabniacz ogrodowy
« dnia: 25 Czerwca 2016, 11:41:46 czas Polski »
Jakos mnie krepuje wizja zadania tego pytania na forum dzialkowiczow, wiec wybaczcie, ale zadam tutaj :)
Potrzebuje kupic rozdrabniacz ogrodowy na dzialke ok. 3000m. Bardzo zalezy mi na trzech funkcjach:
- samoczynne wciaganie,
- walki miazdzace,
- automatyczny wysow przy zacieciu.
Budzet: do 1500. Niekoniecznie spalinowy.
Mozecie cos podpowiedziec?

Offline krzyś48

Odp: Rozdrabniacz ogrodowy
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2016, 14:05:29 czas Polski »

To może opiszę co ja mam podobnego
Dlaczego podobnego,dlatego że naklejki poodpadały i nie bardzo pamiętam jak się nazywał chyba(dekatech)
Ale znalazłem coś o podobnej budowie i myślę że różni się tylko kolorem i naklejką reszta to, to samo

https://www.praktiker.pl/produkt,56048,1159/rozdrabniacz-elektryczny-6280xl-2800w-hecht.html
Na tej str.więcej fotek i opis.
Ja mam z jednym wałkiem (podobno są z dwoma)ale nie widziałem.Mielę w tym wszystko, znaczy gałęzie,maliny,róże pnące itp. wszystko to co wejdzie w otwór,najlepiej świeże,suche nie koniecznie(ale daje radę).Jak za bogato się wpycha to potrafi się zblokować,ale ma wsteczny więc nie ma problemu.Miele na drobno,można wysuszyć i palić albo na kompost wyrzucić.Wciąga samoczynnie jak złapie to raczej nie puści,chociaż potrafi się zadławić ;D
W zasadzie zadowolony jestem(jak pomyślę o stertach gałęzi z którymi trzeba było coś zrobić).Minusem jest słaby plastikowy popychacz,wył.krańcowy-jak się wyjmie pojemnik w celu opróżnienia i ponowne założenie pojemnika i załączenie tego wył.czasami frustrujące.Drobne gałązki potrafią z drugiej strony wałeczka się prześlizgnąć niepostrzeżenie(mała szczelina).
No cóż, te minusy bledną,na tle co tą maszyną można zrobić.Ogólnie jestem zadowolony,po pracy odkręca się dwie śrubki,i opuszcza górną część maszyny w pojemnik dolny. A zapomniałem o śrubie regulującej gr.mielenia,też trzeba wykręcić ;)

Offline mefiu

Odp: Rozdrabniacz ogrodowy
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2016, 17:27:37 czas Polski »
Dzieki za odpowiedz.
To fajna funkcja, kiedy mozesz zmniejszyc maszynke do magazynowania. Miejsca na szczescie mi nie brakuje, a bardzo zalezy mi na takim automacie odblokowujacym.
Anybody?