24 Czerwca 2026, 18:59:13 czas Polski

Autor Wątek: Test kluczy oczkowych  (Przeczytany 1314 razy)

krzysiek_z

• Gość
Test kluczy oczkowych
« dnia: 02 Sierpnia 2016, 09:19:57 czas Polski »
Niedawno pojawiło sie pytanie o sensowne i niedrogie klucze. Dzisiaj natknałem sie na ciekawy test:

http://cwst1.pl/index.php?t=16

Jak dla mnie wniosek jest taki, że Yato z casto daje radę :)

Offline wronks

Odp: Test kluczy oczkowych
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Sierpnia 2016, 13:04:21 czas Polski »
Sorki, ale ciężko powiedzieć że Yato jest z Castoramy. Z Casto to może być np. McAlister, albo Lux Tools z OBI.
Yato to topowa marka Polskiej firmy Toya, dostępna w całym kraju i chyba poza nim również.

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Sierpnia 2016, 13:23:59 czas Polski »
Skrót myślowy. Chodziło mi o to, że w casto można tez kupić coś sensownego (bo 99 % tam shit jest).
A swoją drogą toya nie kojarzyła mi się z jakością, to raczej wyglądało tak, że firma (toya) miała tak złą opinię ze wystartowała nową markę Yato z lepszym maketingiem.

Offline wronks

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Sierpnia 2016, 14:00:10 czas Polski »
Fakt, Toya do straszna słabizna podobnie ich inne marki (Vorell na przykład rozpada się w rękach). Yato to jednak ich marka premium co widać po tych narzędziach.
Podobnie jest z przecież z Grupą Topex, gdzie większość narzędzi z logo Topex to jednorazówki, jednak NEO to już całkiem porządny i estetyczny sprzęt.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2016, 15:51:21 czas Polski »
Nie wiem jak z yato ale ja używam Hans i Toptul że względu na to że mam u siebie w sklepie i mechanicy polecają.  Da się dokupić także na sztuki.