Witam wszystkich.
Zarejestrowałem się już jakiś czas temu, ale jakoś nie było okazji się przedstawić, więc nadrabiam zaległości.
Mam na imię Sławek i pochodzę z Łodzi, ale od 12-stu lat mieszkam w Szkocji i tu zajmuję się instalacją mebli kuchennych w większości zlecanych mi przez dużą tutejszą firmę produkującą takowe, choć i prywatnymi instalacjami nie gardzę.
Zdaję sobie sprawę że instalacja gotowych mebli kuchennych może wydawać się prozaiczna ale i tu spotkać można wyzwania godne rzemiosła jakim jest stolarstwo.
Stolarstwem zajmuję się już długi czas, jeszcze za komunistów pracowałem na stolarni, więc młody już nie jestem. Gdy nastała wolność prowadziłem własną firmę, którą trzy razy mi obrabowano, i to był główny powód opuszczenia kraju.
Do tej pory jedynie czytałem to forum, ale postanowiłem od czasu do czasu się podzielić moim doświadczeniem i przemyśleniami.
Moje hobby: Wszelkie aspekty stolarstwa, ale to zrozumiałe. Modelarstwo, szczególnie budowa starych okrętów, choć ostatnio trochę zaniedbana to dziedzina. Mój model HMS Bounty czeka na skończenie a minęło już cztery lata, ciągle czekam na przypływ chęci. Elektronika, tylko jak coś potrzebuję usprawnić. Pakiet biurowy OpenOffice (LibreOffice), w szczególności arkusze kalkulacyjne, bazy danych i programowanie makr. Udzielam się też jako wolontariusz na forum OpenOffica (pod tym samym nickiem).
Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam