09 Maja 2026, 23:28:16 czas Polski

Autor Wątek: Mafell mt55 zamiast ts55  (Przeczytany 1702 razy)

Offline hindus3d

Mafell mt55 zamiast ts55
« dnia: 23 Października 2016, 17:15:38 czas Polski »
Hej.

Czy ktoś z tutaj obecnych używa Mafella mt55 ? Zamierzam się z zamiarem kupna festoola ts55(podoba mi się bardzo) za gotówkę ale nie wiem czy nie dobrać małego kredytu (800) na wspomnianego mafella, dla mnie 2k to i tak już dużo ale może warto rozważyć żeby nie żałować po fakcie, mój garażowy graphite bez szyny to szit, macie jakieś doświadczenie? muszę dokonać przesiadki. Czy jako użytkownicy w/w widzicie ogólnie w tym sens?

Próbowałem znaleźć więcej info na temat tego mafella ale na necie słabo, kilka filmów na yt, recenzja Jarka, mało informacji w necie, kusi mnie głównie ze wzg. na podcinkę, być może kiedyś się przyda w pracy przy fornirach/okleinach.

Czy orientujecie się czy podcinak będzie spełniał funkcję przy 45 stopniach? Pisałem do Mafell.de/pl ale narazie bez odp.
Nie chcę zrobić tutaj dyskusji co lepsze/gorsze, natomiast chciałbym poczytać opinie.

Dziękuje za rady.
Pozdrawiam.

przemek77

• Gość
Odp: Mafell mt55 zamiast ts55
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Października 2016, 17:18:14 czas Polski »
Poszukaj tu na forum , jest gdzieś opis tej zagłębiarki .

Offline dekiel.pl

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Października 2016, 20:23:49 czas Polski »
witam
mam takiego mafella i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić (ale nie mam porównania z innymi zagłębiarkami)
Nie ma znaczenie czy tniesz pod kątem prostym czy 45, podcinak będzie spełniał swoją funkcję
https://dekiel.pl - Narzędzia stolarskie do pracy z drewnem

Offline Coolman

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2016, 11:21:55 czas Polski »
Z tym podcinakiem to nie wiem do konca czy rzeczywiscie on przesuwa tarcze czy tylko ogranicza zaglebienie , bo z filmow reklamowych nie bardzo mozna to wywnioskowac a nie wydaje mi sie zeby ta mala dzwigienka w jakis sposob przesuwala tarcae w bok.

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka

Offline hindus3d

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2016, 13:22:52 czas Polski »
sam się nad tym zastanawiałem skąd macie dokładnie taką informację dot. tej cofniętej tarczy bo w sieci ciężko cokolwiek o tym znaleźć?

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +10/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Października 2016, 18:15:34 czas Polski »
Panowie.
Temat był wałkowany w kilku wątkach.
Sam pisalem sporo o tych zaglebiarkach.
Wpiszcie w polu szukaj fraze a znajdziecie bez klopotow.
Powodzenia