mój nowy nabytek, 447LX MAKITA ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY bezobsługowy, bezworkowy zastąpił odkurzaczyk lidlowski
opis
Automatyczny system uruchamiania do pracy z innym elektronarzędziem z mocą przyłączeniową do 2.400W
•Odkurzanie na mokro i na sucho
•Zabezpieczenie pływakowe do odkurzania na mokro
•Poziom hałasu tylko 57dB
•Regulacja siły ssania
•Automatyczny system czyszczenia filtra

posiada dwa węże grubszy i mocniejszy do odkurzania fi 36 i długości 4 m oraz drugi lekki super giętki z końcówką obrotową jak na zdjęciu fi 28 dług 3,5.
Sprawdził się przy ostatniej realizacji kuchni sprzątał gips po gipsowaniu, może współpracować z żyrafą, wyrywałem parapety i cały gruz odkurzałem nim i przy grubej rurze zbierał kawałki cegły nawet o średnicy 2,5 cm. Najbardziej jestem zadowolony, iż fajnie współpracuje z zagłębiarką mafela, końcówka węża do elektronarzędzi posiada oring gumowy który świetnie trzyma rurę odkurzacza w wylocie narzędzia. Poprzednia rura była sztywna i często wypadała podczas cięcia zagłębiarką.
Najlepsza funkcja to otrząsacz, włącza się co jakieś 30 sekund oraz automatycznie częściej jak więcej drobnego pyłu ciagnie.
Już nie muszę kupować worków jak przy poprzednim odkurzaczu tylko zakładam worek foliowy na śmieci.
ma możliwość podłączenia elektronarzędzia z poborem mocy do 2400 W
Sam pobiera wg. danych z instrukcji od 1200-1500 W
siła ssania 3600l/min, pojemność zbiornika 45 l.
niestety jest ciężki sam waży coś 15 kg.

jestem super zadowolony