14 Czerwca 2026, 05:39:29 czas Polski

Autor Wątek: Akcja charytatywna.  (Przeczytany 1718 razy)

Offline SpecPiotr

Akcja charytatywna.
« dnia: 29 Listopada 2016, 12:46:10 czas Polski »
Czytając istatnie wątki o różnych akcjach pomyślalem sobie, że społeczność DiD mogłoby coś takiego zrobić na większą skalę. Zbliżają się Święta i jakoś tak człowieka nachodzi.
Takim szybkim pomysłem by było aby w jakiś sposób został wybrany np. jakiś dom dziecka. Przewodniczący Jarek lub ktokolwiek inny kto chciałby się podjąć poprowadziłby licytacje (np. na allegro) jakiś przedmiotów podarowanych od społeczności na ten cel. Całkowity zysk byłby skierowany do tego właśnie ośrodka.
Oczywiście cała akcja po patronatem Dom i Drewno i oficjalne przekazanie również opublikowane na łamach portalu.

Musiałby tylko Szefi na takie coś wyrazić zgodę. Co Wy na to ? Decyzja musi zapaść szybko.
Ja generalnie co roku staram się prywatnie coś takiego robić więc czemu nie zrobić tego razem ?

Pomijam już fakt, że trochę też by to rozreklamowało portal.

Proponuję by najdalej do piątku podjąć decyzję i najdalej do niedzieli mieć gotowy plan działania. Chciałbym uniknąć bicia piany przez miesiąc tylko konkretnie wziąć się za to.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

akwa-stolarz

• Gość
Odp: Akcja charytatywna.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopada 2016, 12:48:53 czas Polski »
Spec. Już próbowałem dwa lata temu.
Nie da rady.  Poczytaj mój wątek

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopada 2016, 12:52:29 czas Polski »
Łooo ! A czemuż to ?! Podeślij link bo na komórce źle się szuka.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Listopada 2016, 13:03:59 czas Polski »
Ja tez próbowałem - 2 - 3 miechy temu - robiliśmy festyn charytatywny dla znajomego.
Zero odzewu z forum ... :(

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Listopada 2016, 13:07:47 czas Polski »
Rozmawiałem wczoraj ze znajomym prawnikiem i powiedział że sprawdzi jak można rozwiązać taki problem...
Wiem że są ludzie chętni do pomocy szczególnie jak się kogoś zna i wie że nie pójdzie to na marne...
Chcąc pomóc czasem można natknąć się na problemy i zaszkodzić sobie poważnie.

Domy dziecka to akurat wiele pomocy nie potrzebują - wiem co mówię.
Potrzebujące osoby to takie '' zza ściany '' i tam trzeba pomagać.
Często w naszym otoczeniu jest dużo ludzi potrzebujących.
Jeśli będzie potrzebna moja pomoc to jestem do dyspozycji.

pozdrawiam

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Listopada 2016, 13:16:41 czas Polski »
Łooo ! A czemuż to ?! Podeślij link bo na komórce źle się szuka.
Ja też z tych co na telefonie ciągle :-)
Jak znajdę to podeślę

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Listopada 2016, 13:31:38 czas Polski »
http://forum.domidrewno.pl/index.php?topic=2266.0
Zaczęło się od WOŚP ale po fali krytyki na Owsiaka zaproponowałem jakąkolwiek pomoc. Czy to dom dziecka, czy rodzina potrzebująca pomocy.

Na forum bobber.pl żadna akcja charytatywna nie pozostaje bez odzewu. Tu również widzę, że są chętni na niesienie pomocy, ale bez aprobaty adminów,  wspólnie nic nie zdzialamy

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #7 dnia: 29 Listopada 2016, 13:57:25 czas Polski »
Przeczytałem Akwa. Jedno BARDZO WAŻNE nie zostało w tamtym wątku poruszone. Mnóstwo ludzi pomaga komuś nie czekając na poklask lub reklame. I jak najbardziej się z tym zgadzam. Ale zgodzić się też musicie, że organizując jakąś akcje po prostu więcej ludzi się dołącza. Ja pomagam, Ty pomagasz ale jest jeszcze ktoś kto też chce ale
 1)nie wie gdzie, co i jak
 2)"eee tam. Moje 10 zł. nic nie wniesie"
3)"dobra. Jutro już na pewno poszukam komu pomóc.

O to właśnie chodzi w "głośnych" akcjach. Nie o poklask ale o możliwość wciągnięcia darczyńców którzy patrz powyższe punkty.