07 Maja 2026, 12:14:28 czas Polski

Autor Wątek: Zabawki drewniane - elementy  (Przeczytany 6318 razy)

Offline Granado

Odp: Zabawki drewniane - elementy
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Stycznia 2017, 14:59:13 czas Polski »
Zabawki cudne. Tak sie zastanawiam, widząc jak wnuk się bawi samochodami, czy drewniane ośki wytrzymają entuzjazm zabaw? Może zastąpić ośkami drewniane stalowymi zakończonymi nakrętkami kołpakowymi? W tym wypadku średnica osiek znacząco by się zmniejszyła. Myślałem o nakrętkach kołpakowych M6.

Offline Argos

« Odpowiedź #31 dnia: 09 Stycznia 2017, 20:29:24 czas Polski »

Tak sie zastanawiam, widząc jak wnuk się bawi samochodami, czy drewniane ośki wytrzymają entuzjazm zabaw?

Ale czy to też nie jest dodatkowy pozytywny aspekt tego typu zabawek , że w razie uszkodzenia można ją często naprawić lub przerobić.

Offline krys111

« Odpowiedź #32 dnia: 09 Stycznia 2017, 20:53:09 czas Polski »
Znakomity pomysł z przeróbką. Czekam na finalny produkt.
Co do sposobu mocowania kółek to również rozważałem sposób montażu za pomocą osi metalowych z nakrętkami jednak ostatecznie zdecydowałem się na osie drewniane.
Pierwsza partia zabawek eksploatowana jest już miesiąc i w tym zakresie nie było żadnych uszkodzeń.
Co dało się zauważyć to, że nakrętki kołpakowe mimo porządnego przykręcenia niektóre się luzowały. Sprawdzają się nakrętki samohamowne.

Proszę zajrzeć na http://www.toymakingplans.com są tam dwa kompletne plany dużych ciężarówek - dostępne jako free.

Offline RobRob

« Odpowiedź #33 dnia: 09 Stycznia 2017, 21:38:49 czas Polski »
Może komuś się przyda
videos

Offline Granado

« Odpowiedź #34 dnia: 11 Stycznia 2017, 12:01:26 czas Polski »
Do autora wątku:
podałeś numery magazynów z zabawkami dla chłopców. Jeden wykazuje zainfekowanie - bodajze nr 199 ( uwaga dla ściągających dane). Powyżej numeru 205 niestety nie znalazłem planów do ściągnięcia. Czy kupowałeś?

Wykonanie zabawek mam jako priorytet po odpaleniu wiertarki stołowej - niezbędna.

Offline krys111

« Odpowiedź #35 dnia: 11 Stycznia 2017, 17:58:00 czas Polski »
Witam.
Szanowni Forumowicze wskazałem źródło na podstawie którego wykonałem zabawki. Sposób wejścia w ich posiadanie zależy od Was.
Można oczywiście zakupić numery archiwalne ( papier) lub wersja elektronicza.
Można kupić tylko sam plan a nie cały magazyn koszt około 8 dolarów. Ja często korzystam z takiej możliwości i nie tylko Woodmagazine ale i inne plany ( Toymaking. Winfield Collection). Ta droga jest szybka i pewna ( po wykonaniu przelewu  prawie w tym samym czasie mamy go na dysku) z tym ,że plany mają pewną " skazę" - adnotacja która uwidacznia się na wydruku lokalizująca nabywcę.
Są serwery na których można znaleźć między innymi magazyn Wood Magazine. Nie wiem czy to do końca legalne ale ściągam na swój użytek bez rozpowszechniania.
 Proszę o wpisanie w przeglądarkę " woodmagazine download" lub " журнал Wood magazine скачать"  a jedn z  pierwszych adresów to                                              http://mail.apparaturnaya.ru/tags/Wood/page/1/.
Bardzo ciekawa strona to http://www.twirpx.com/search/?query=wood+magazine.
Trudno żebym odpowiadał za materiały które tam można znaleźć
Myślę, że te informacje okazały się pożyteczne.
Granado na dole poprzedniego postu są wyszczególnione magazyny z zabawkami dla dziewczynek.
Co do wiertarki stołowej to potwierdzam, że jest niezbędna.

Offline Granado

« Odpowiedź #36 dnia: 11 Stycznia 2017, 21:19:59 czas Polski »
Moje uwagi do zaanonsowanych przez Ciebie adresów nie stanowią absolutnie wobec Twojej osoby żalów czy pretensji. Tylko uczulam, że możemy się spotkać z pewnymi problemami. Dziękuję również za przywołanie  dodatkowych kierunków pozyskania planów. Przedstawione zabawki są przecudne, a wykonanie (Twoje) również doskonałe.