26 Kwietnia 2026, 00:51:20 czas Polski

Autor Wątek: Pomocyyy!!!!  (Przeczytany 3838 razy)

krzysiek

• Gość
Odp: Pomocyyy!!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Stycznia 2017, 16:12:50 czas Polski »
@krzysiek
zapytaj wujka Google za jaką kwotę taki stół można sobie kupić w jednym ze sklepów online za wielką wodą.

Tak,że ten stół jest zrealizowaną fizycznie wizją artysty.
A jak masz za dużo zleceń, to taką nogę mogę Ci w ciągu 10 h zamodelować za jedyny 1000pl netto :)
To po co chcesz wywarzać otwarte drzwi ? ??? Kup w jednym ze sklepów online za wielką wodą takie stoły i odsprzedaj je temu ,który zamawia je u Ciebie.
Będziesz miał rozwiązane wszystkie problemy przed jakimi stoisz.
Akurat to co pokazałeś w żadnym wypadku nie jest fizycznie zrealizowaną wizją artysty
A i jeszcze jedno , dział "Realizacje krok po kroku" nie jest miejscem na pytania jakie ostatnio zadajesz.
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2017, 16:19:15 czas Polski wysłana przez krzysiek »

Offline maddogmichigan

« Odpowiedź #16 dnia: 04 Stycznia 2017, 16:31:10 czas Polski »
@krzysiek
Ano po to , bo mój potencjalny klient sam mi pokazał ten stół w tamtym sklepie i mówi do mnie tak:  maddogmichigan, zrobisz mi to ładnie i taniej to masz setkę potem takich do zrobienia.
Proszę , wskaż mi dział , który jest odpowiedni dla pytań, które ostatnio zadaję.

Offline sajo

« Odpowiedź #17 dnia: 04 Stycznia 2017, 16:51:11 czas Polski »
taniej jednego nie zrobisz (znalazłem za 7300zł).
noga projekt i rzeźba  (2k-3k)-> forma wtryskowa (min. 3000zł) -> odlewy.
A jeszcze trzeba pociąć szkło itp.
Wymodelować i wyrzeźbić nogę, a poźniej zrobić formę to będzie największy koszt.

Paskudne te stoły :D
tutaj dużo ładniejsze te ornamenty i nie takie "ciężkie" wizualnie. Ale z klientem się o jego gustach nie dyskutuje :P
https://www.1stdibs.com/furniture/tables/coffee-tables-cocktail-tables/wonderful-p-e-guerin-dore-gilt-bronze-glass-top-oval-louis-xv-fine-coffee-table/id-f_5714393/
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2017, 16:54:47 czas Polski wysłana przez sajo »

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Stycznia 2017, 19:39:58 czas Polski »
Proszę , wskaż mi dział , który jest odpowiedni dla pytań, które ostatnio zadaję.
Aby nie wprowadzać bałaganu najlepszym działem do zadawania tego typu pytań jest Hyde park Domidrewno.

A jeszcze trzeba pociąć szkło itp.
Wymodelować i wyrzeźbić nogę, a poźniej zrobić formę to będzie największy koszt.
Nie wiem czy szkło da się pociąć tak jak na wizualizacji i do tego płaszczyzny nie mogą być zmatowione.
Tak jak pisałem wcześniej - poliwęglan formowany.
Dwie formy : noga i blat to koszt ( trzeba liczyć tak aby nie prosić się nikogo o łaskę ,że zechce ruszyć palcem) około 50.000,- PLN a może nawet troszkę więcej
Przy setce stołów to tylko 500,- PLN a więc nie tak źle.
@Sajo muszę Ci powiedzieć ,że ten stół wcale nie wygląda tak ciężkawo i do tego jeszcze ten przydymiony blat ???
Oczywiście to rzecz gustu.
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2017, 19:43:50 czas Polski wysłana przez krzysiek »

Offline sajo

« Odpowiedź #19 dnia: 04 Stycznia 2017, 20:02:15 czas Polski »
http://slidedesign.it/en/sir-of-love/
tu jest wybór na blat: HPL or smoky grey glass

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Stycznia 2017, 11:04:45 czas Polski »
Typowe podejscie -nie da się,nie umiesz po co to robisz... Ten "kosmiczny" blat to tzw szkło antisol kolor grafit. Koszt takiego blatu o grubości 10mm to max 1000zł (łącznie ze szlifem na poler i hartowane).  Co do nóg to poszukaj na forach modelarskie jak się robi kadłuby do modeli samolotów (podobna bryła) temat rzeka-ksiazki można pisać. Jak masz jakieś pytania to pisz
Pozdrawiam Tomek

Offline LittleHiob

« Odpowiedź #21 dnia: 05 Stycznia 2017, 19:59:27 czas Polski »
te stoły to trochę jak dla cyganów